Niko voitti M14-sarjan Kultaisen Kammen XCO-maastocupin maksimipisteillä!

Niko Heikkilä voitti M14-sarjan Kultaisen Kammen maastoajocupin maksimipistein saaden kasaan neljästä osakilpailusta yhteensä 90 pistettä. Näin viime vuoden M12-sarjassa ajettu KK-voitto sai jatkoa myös seuraavassa luokassa.

Sunnuntain viimeisessä osakisassa, joka ajettiin Ylöjärvellä Lamminpään ja Julkujärven välisessä maastossa,  keli oli mitä mainioin aurinkoinen +12 asteen syyssää. Kultaisen Kammen reitti oli lähes sama kuin maratonkisan reitti pienin poikkeuksin. KK-reitti kääntyi Julkujärvellä takaisinpäin muutama kilometri ennen maratonin käännöstä. Reitti lähti Teivon raviradalta, josta lähti heti nousu mutkitellen latupohjaa myöten ja metsäpoluille tullen taas uudelleen latupohjalle. Reitti oli rankka sisältäen paljon nousuja (nousumetrejä 180) sekä latupohjilla että metsäpoluilla.

Lähdössä oli tunnelmaa, kun yli sata ajajaa lähtivät liikkeelle yhtä aikaa. Niko otti heti tiukan lähdön ollen miesten kärkiporukan peesissä ensimmäiseen nousuun tultaessa. Nousussa Niko ohitti pari miesten sarjan maratonajajaa ollen koko porukassa jo kympin sakissa. Aikuisten vauhti ei ollut liikaa Nikolle ja Niko pysyi kärkiporukan mukana aina 10 km kohdalla olevaan KK-reitin erkanemispaikkaan asti. Latupohjaosuuksilla kärkiporukka piti kovaa vauhtia, mutta vasta teknisemmillä metsäpoluilla syntyi isompia eroja tämän kärjen ja pääryhmän välille. Nikon käännyttyä omalle reitilleen hän sai jatkaa kohti maalia loput 7 km ylhäisessä yksinäisyydessään. Loppureitti tuli Tampere-Vaasa moottoritien yli maalille hyvin ajettavia metsäpolkuja pitkin. Tällä välillä oli myös teknistä kivikkoa ja latupohjaa.

Niko saapui ilman sen kummempaa vaikeutta ylivoimaisena voittajana 17 kilometrin ajon jälkeen maaliin ajassa 53.29. Seuraavaa lyhyemmän reitin ajajaa saatiinkin sitten odotella aika tovi kun N16-sarjan voittaja Viivi Puskala saapui n.12 minuutin kuluttua ja M14-sarjan kakkonen yli 17 minuutin kuluttua.

"Kisa oli mukava ajettava ja massayhteislähtö isossa ryhmässä oli hyvä kokemus kaikkine pikku tanko- ja rengaskosketuksineen. Ajo kulki kuitenkin hyvin ja tuntui hienolta vetää kääntöpaikalle "kovien miesten" mukana", Niko tuumaili. (KM)

M14 17 km: 1) Niko Heikkilä OPP 53.29, 2) Kasperi Kansikas Pirkanmaan Pilke 1.10.47.

M14 Kultainen Kampi maastoajocup (xco): 1) Niko Heikkilä OPP 90, 2) Jaakko Sillankorva Korson Kaiku 68, 3) Robin Bergman HyPy 64...9) Simeon Manninen OPP 26.

Niko vieraili myös legendaarisella Lamminpään velodromilla, joka ei ollut enää ihan priimakunnossa. (Kuvat: Hannu Heikkilä)