Niko voitti Hyvinkään KK-maastoajon!

Hyvinkää

Niko Heikkilä voitti sunnuntaina Hyvinkään Sveitsissä lähes kesäisissä oloissa (+17 astetta) ajetun Kultainen Kampi-maastoajocupin M14-sarjan 7,2 km:n matkan vahvalla ajolla ja siirtyi samalla 70 pisteellä cupin M14-sarjan kärkeen, kun yksi osakilpailu on vielä ajamatta. KK-sarjassa pisteisiin lasketaan kunkin ajajan neljä parasta kilpailua.

Sveitsin hiihtokeskukseen oli tehty 3,6 km:n pituinen erittäin rankka ylämäkipainotteinen kisarata, jossa ei levähdyspaikkoja juuri ollut. Reitillä oli nousumetrejä 120 ja kierroksen aikana kahden jyrkän mäennyppylän lisäksi laskettelurinnettä tahkottiin viisi kertaa ylös ja alas. M14-sarja kiersi reitin kahdesti.

Nuorten reitin kovuus johtui miesten ja naisten elite-sarjoista, jotka ajoivat Kansainvälisen Pyöräilyunionin ns. UCI-pisteistä melkein koko matkan samaa reittiä, paitsi että  heille oli lisätty rataan vielä 500 m:n lisälenkki. Rinteen lisäksi reitti kierteli latupohjaa ja sisälsi myös erittäin teknisen ylämäkipolun, josta ainoastaan yksi ajaja selviytyi jalkautumatta, elite mukaan lukien.

Niko jäi startissa kolmanneksi, mutta siirtyi kärkeen jo parinsadan metrin ajon jälkeen lisäten sen jälkeen tasaisesti johtoaan varsinkin ylämäkiosuuksilla. Maalissa eroa toiseksi polkeneeseen Hyvinkään Samuli Öhmaniin oli liki kaksi minuuttia. Nikon voittoaika oli 25.36.

-Kauden rankin rata, mutta ei ollut vaikeuksia. Jaksoin pahemmin väsymättä loppuun asti, totesi maastoajon Suomen mestaruuden ikäluokassaan jo tänä vuonna voittanut Niko. (KM)