OPP:n kv. Luoston kortteliajo/Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu 25.5.2014:

(B) Kusti Kittilä voitti molempina päivinä miesten elite-kisan. (Kuvat: A=Marjut Tapio ja B=Esa Hedman)

(A) Pääsarjan vauhtia. Miesten eliten voittaja Kusti Kittilä kärjessä (nro 48).

(A)

(B)

(A) Seliina voitti jälleen N10-sarjan.

(A) Aaro voitti M10-sarjan.

(B) Aabel voitti M12-sarjan.

Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämä kansainvälinen Luoston kortteliajo, joka oli samalla Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu ajettiin sunnuntaina Sodankylän Luostolla pilvisessä ja varsin viileässä säässä. Kilpailu käytiin Luoston hotellien vieressä olevalla reitillä, jossa joka kierroksella oli lyhyt mutta jyrkkä hotelli Scandicin nousu paitsi maalisuoralla, johon käännyttiin jo ennen sitä. Kilpailua värittivät jälleen Norjan ja Venäjän ajajat hyvällä panoksellaan.

Miesten 24 km:n kortteliajossa, johon yhteislähdössä lähti mukaan myös M40- ja M50-sarjat, oli säpinää jo heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen. OTC:n Kusti Kittilä ja Norjan M40-sarjan Stein Joks karkasivat pääjoukolta ja varmistivat siten sarjojensa voiton jo hyvissä ajoin. Miesten eliten voittaja ja Pohjois-Suomen mestari Kittilä polki maaliin ykkösenä ajalla 31.20 ja M40-sarjan voittanut Joks kellotti ajan 31.34. Myös pääjoukosta irtautunut Norjan kaksikko Ole Henrik Somby (elite) ja Per Torleiv Ravna (M40) pitivät hyvää vauhtia ja polkivat sarjojensa kakkosiksi ajalla 33.15. Pääjoukon kirissä miesten eliten kolmanneksi ja samalla PSM-hopealle polki Cycloksen Joonas Koskelainen ja PSM-pronssille hienon paluun kisakentille tehnyt OPP:n Antti Kulmala ajalla 35.13.

Junnusarjoissa OPP:n ajajille oli mainio edustus ja Pohjois-Suomen mestaruuksia tuli lähes joka sarjassa. M14-sarjan 9 km:n ajossa OPP:n Simeon Manninen karkasi heti paukusta ja polki ykköseksi ajalla 14.08. Seuraavat sijat ratkottiin kiritaistelussa, jossa OPP:n Niko Heikkilä oli seurakaveria Eemil Lehtorantaa nopeampi. Iina Väyrynen ajoi tällä kertaa yksin N16-sarjassa ottaen 16 km:n ajon voiton ajalla 26.24. OPP:n muita Pohjois-Suomen mestareita olivat Eine Merenkukka (N8), Eero Merenkukka (M8), Seliina Manninen (N10), Aabel Lehtoranta (M12) sekä M70-sarjan Oiva Lukkari.

Pohjois-Suomen seurojen mitalitilastossa OPP oli odotetusti ykkönen 19 mitalilla, joista siis kahdeksan oli mestaruuksia. Mitalitilaston kakkoseksi polki Kuusamon Cyclos yhdeksällä mitalilla.

N-18 16 km
1 Minttu Ojala Cyclos   27:59