Maantieajon Suomen mestaruuskilpailut Riihimäellä 27.6.2014:

OPP:n mitalitili avattiin komeasti tempoajossa!

Iina avsi OPP:n mitalitilin polkemalla N18-sarjassa SM-hopeaa. (Kuva Markku Väyrynen)

OPP:n N18-sarjan joukkueajon kultamitalistit: Neea Huikuri, Iina Väyrynen ja Iida-Maria Marjoniemi. Make toimi joukkueen huoltajana.

N18-sarjan tempon mitalistit: Iina, Viivi ja Emma. (Kuva: Markku Väyrynen)

Riihimäki 27.6.2014

Maantiepyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut avattiin perjantaina Riihimäellä lämpimissä oloissa ajetulla tempoajolla. Tarjolla oli pieniä nyppylöitä, mutkaista reittiä ja kaunista maalaismaisemaa. Ajoittain tien pinta oli hieman huonokuntoista, ja verryttelyssä 10 minuuttia ennen starttia Iiron levarista puhkesi kumi, joten Iiro joutui ajamaan varakiekolla.

OPP:n ajajat polkivat kuitenkin hyvin ja seuran tämän kauden mitalitili avattiin komeasti kahdella mitalilla. N18-sarjan 14 km:n tempoajossa 16-vuotias Iina Väyrynen polki hienosti SM-hopeaa ajalla 22.52,54. CCH:n Viivi Puskala oli kisassa todella huikealla menopäällä ja voitti 47 sekunnin erolla. Neea Huikuri sijoittui kisassa viidenneksi ajalla 24.09,37 ja OPP:n kolmas ja joukkuekilpailun kannalta tärkeä edustaja Iida-Maria Marjoniemi 10. sijalle ajallaan 28.18,62. Joukkuekilpailussa OPP:n tytöt siis voittivat SM-kultaa yhteisajalla 1.15.19.

U23-sarjan 32,5 km:n tempossa Iiro Väyrynen sijoittui 14. sijalle ajallaan 53.42,58. (KM)