Trek Enduro SM 1/5 2014 Messilä 25/05/2013:

Ari Kurvinen 3. SM-enduron avauksessa Messilässä

(Kuva: Kalevi Mikkonen)

Maastopyöräilyn endurosarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Messilän lähestulkoon trooppisissa olosuhteissa. Ounaksen Pyörä-Poikien Ari Kurvinen aloitti kauden taistelemalla tiukasti kisan voitosta. Ari oli hyvissä asemissa toisena ennen viimeistä 12. erikoiskoetta, mutta erikoiskokeen puolivälissä takarenkaan puhkeaminen hidasti vauhtia niin paljon, että hän jäi osuudella sijalle 21. ja putosi kokonaiskisan kolmanneksi. Kisan voittoon polki viime vuoden Suomen mestari Matti Lehikoinen yhteisajalla 24.47,27. Toiseksi sijoittui Aki Färm reilut 23 sekuntia hävinneenä ja Ari kolmanneksi 34,80 sekuntia kärjestä.

OPP:n toinen kuski Juho Pusa ajoi tasaisesti 10. sijan tienoilla koko kisan. Parilla erikoiskokeella hän sijoittui kuudenneksi, mutta 9. erikoiskokeen pienet kämmit tiputtivat hänet sillä osuudella vasta 31. sijalle. Juhon lopullinen sijoitus oli 10. ajalla 26.25,76.

Kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuun osallistui pitkälti yli 200 ajajaa, joista yleisessä sarjassa lähti matkaan peräti 190. Enduron SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan kesäkuussa Jyväskylän Laajavuorella ja kolmas osakilpailu tuttuun tapaan Ounasvaaran rinteillä elokuun alussa.