Maantieajon ajajat lähtövalmiina viimeiselle etapille. (Kuvat: Varanger Sportsklubb)

Iiro, Iina, Antti ja Markku palaverissa.

Aaro valmiina prologissa. (Kuva: Sirma IL)

OPP:n ajajia osallistui viikonvaihteessa Norjan Vesisaaressa ja Jakobselvissä ajettuun kaksipäiväiseen Varanger GP -etappiajokilpailuun, jossa oli mukana ajajia paitsi Norjasta myös Suomesta ja Venäjältä.

Pohjoisen Jäämeren rannikon hienoissa maisemissa ja siellä päin tutussa kylmän koleassa reilusti alle 10 asteen säässä aloitettiin lauantaina Vesisaaren tempoprologilla. Miesten 7 km:n nopein oli kovaan vastatuuleen ajetussa kisassa Norjan M40-sarjan Stein Joks ajalla 9.51. Elite-sarjassa ajanut kokenut ammattilaisajaja ja Norjan parhaisiin kuuluva Frederik Willman joutui yllättäen antamaan periksi kahdeksan sekuntia. OPP:n ajajista Aaro Väyrynen (M10) ja Iina Väyrynen (N16) voittivat sarjansa. Eero Väyrynen (M10) oli sarjansa toinen, samoin kuin miesjunioreiden sarjassa Iiro Väyrynen. M40-sarjassa Markku Väyrynen polki kolmanneksi ja miesten elitessä Antti Kulmala kuudenneksi. Naisten sarjassa Irene Väyrynen sijoittui neljänneksi.

Samana iltana kisa jatkui 15 km:n joukkueajolla. Naisten sarjassa OPP:n joukkue Iina ja Irene Väyrynen sijoittui toiseksi Varangerin joukkueen voittaessa. Miesten sarjassa OPP:n kolmikko Iiro Väyrynen, Antti Kulmala ja Markku Väyrynen sijoittui niinikään toiseksi Sirman joukkueen ottaessa ykköstilan.

Sunnuntaina olivat ohjelmassa tiukat linja-ajot. Edelleen jouduttiin polkemaan koleassa säässä ja erittäin kovassa tuulessa. Kärkiryhmässä lähdettiin heti alusta alkaen ajamaan myötätuulen siivittämänä reipasta 70 km/h vauhtia tasaisella reitillä. Miesten eliten kokonaiskisan ratkaisi edukseen Varangerin Frederik Willman voittamalla yli kolmen minuutin erolla viimeisen 80 km:n maantie-etapin. OPP:n Antti Kulmala sijoittui sekä maantieajossa että kokonaiskilpailussa kuudenneksi. Palkintopallisijoja tuli OPP:n ajajille kuitenkin muissa sarjoissa, sillä Aaro (M10) ja Iina Väyrynen (N16) voittivat sekä maantieajon että kokonaiskilpailun omissa sarjoissaan. Maantieajossa Irene Väyrynen (Naiset) ja Iiro Väyrynen (U23) polkivat maantiekisassa kolmanneksi, mutta etappiajon kokonaiskilpailussa molemmat sijoittuivat kakkossijalle sarjoissaan. Markku Väyrynen oli maantiekisassa M40-sarjan neljäs ja kokonaiskilpailussa hänkin nousi kolmannelle sijalle. (KM)

Prologi 7 km:

M10: 1) Aaro Väyrynen OPP 18.20, 2) Eero Väyrynen OPP 23.39.

N16: 1) Iina Väyrynen OPP 12.58.

M40: 1) Stein Joks Norja 9.51, 2) Mihail Smolkin Venäjä 10.23, 3) Markku Väyrynen OPP 11.23.

Miehet, elite: 1) Frederik Willman Norja 9.59, 2) Aike Niillas Peder Selfors Norja 10.28, 3) Vasili Sorokin Venäjä 10.49...6) Antti Kulmala OPP 11.55.

Miehet, juniorit (U23): 1) Jovnna Ande Balto Henriksen Norja 10.44, 2) Iiro Väyrynen OPP 11.20.

Naiset: 1) Eli Hansen Norja 12.28, 2) Helene Erlandsen Norja 12.57, 3) Synnöve Solbakk Norja 13.42, 4) Irene Väyrynen OPP 15.56.