Cyclocrossin (CX) Suomen mestaruuskilpailut 18.10.2015 Oulun Heinäpäässä

Niko Heikkilä polki hopeaa M16-sarjassa!

Oulu 18.10.2105

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä polki tiukan taistelun jälkeen hopeaa M16-sarjassa Oulun Heinäpään urheilukeskuksessa sunnuntaina järjestetyissä cyclocrossin (CX) Suomen mestaruuskilpailuissa. Niko ajoi nyt ensimmäisen kilpailunsa uudella cyclocross-pyörällään ja koska tämä on UCI:n virallisen kalenterin mukaan vuoden 2016 kilpailu, myös ensimmäistä kertaa M16-sarjan SM-kisassa.

Niko kokeili lajia ensimmäisen kerran harjoituksissa vasta viikkoa aikaisemmin, kun Arno Hämäläinen ystävällisesti lainasi cc-pyöränsä Nikolle harjoittelua varten. Nikon oma pyörä tuli keskiviikkona ja sen jälkeen treenit tehtiinkin Oulussa cc-reittiin tutustuen. Heinäpäähän oli OTC ja Krossikommuuni järjestänyt hienon radan ja kisan puitteet olivat upeat ja sääkin suosi kisaa. Kisareitti oli 3,3 km:n mittainen ja kisa oli koko ajan katsojien helposti seurattavissa.

M16-sarja, jonka matkana oli 13,2 km, lähti lujaa heti paukusta. Niko, Korson Jaakko Sillankorva ja Kälviän Sampo Lahti vaihtelivat kärkipaikkaa kovavauhtisella ensimmäisellä kierroksella. Niko sai pienen irtioton kovassa soranousussa, kun hän ajoi mäen päälle ja muut jalkautuivat. Toisen kierroksen toisessa nousussa Sillankorva jäi kärkikaksikon kyydistä. Niko ja Sampo vuorottelivat kärjessä moneen otteeseen kolmannella ja neljännellä kierroksella. Vauhti oli pääosin varsin kovaa, vaikka välillä pojat hieman kyttäilivätkin toisiaan. Niko iski jyrkkään nousuun aina ajamalla, kun muut joutuivat jalkautumaan. Lähellä maalilinjaa juoksuesteiden kohdalla Niko kämmäsi klossin kanssa ja Sampo pääsi Nikon edellä loppukiriin ja kova kirimies hoiti mestaruuden itselleen ajalla 36.37. Niko polki kisan kakkoseksi neljän sekunnin päässä ja avasi näin mitalitilinsä myös M16-sarjassa.

-Kisa oli mahtava ja tykkäsin todella paljon sekä reitistä että lajista. Tätä pitää saada lisää, Niko tuumaili kisan jälkeen. (KM)