OPP:n Pyhän tempo (Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu/Barents-cupin osakilpailu) la 23.5.2015

Venäjän Ivan Selivanov tempon nopein

OPP napsi Pohjois-Suomen mestaruuksia

Ivan Selivanov Venäjä

Pelkosenniemi 23.5.2015

Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämä pyöräilyn perinteinen viikonlopputapahtuma aloitettiin lauantaina kansainvälisellä Pyhän tempolla, joka oli myös tempoajon Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu ja Barents-cupin osakilpailu. Vauhtia kisoihin toivat tuttuun tapaan Pohjois-Norjan ja Venäjän kovakuntoiset ajajat.

Tämänkertainen tempo jouduttiin ajamaan melko kurjassa säässä, sillä vettä vihmoi koko ajan ja lämpötila oli vain kahdeksan astetta plussan puolella. Tempon maali ja lähtö sijaitsivat Pyhätunturin juurella olevan kaupan kohdalla ja reitti ajettiin Vuostimon suuntaan ja takaisin.

Miesten 30 km:n ajossa kovinta vauhtia piti venäläinen Ivan Selivanov polkemalla matkan kovaan aikaan 42.24,2. Selivanov on pohjoisen Venäjän parhaimpia ajajia, joka on voittanut mm. Barentsin mestaruuden toissa vuonna. Tempo ei ole hänen vahvin lajinsa, vaikka sekin hyvin kulkee, vaan yhteislähtöinen maantieajo, jossa kovana kirimiehenä tunnettu venäläinen on vahvimmillaan. M40-sarjassa ajanut Norjan Stein Joks polki kisan toiseksi kovinta vauhtia ajamalla saman matkan 42.37,6. Miesten Pohjois-Suomen mestaruuden polki Kuusamon Ville Pesonen ajalla 44.37,5.

Nuorten sarjoissa nähtiin myös hyvää vauhtia useissa sarjoissa. M16-sarjassa OPP:n erittäin lupaava uusi ajaja Joonas Salmi jatkoi jo Nivalassa nähtyä hyvää vauhtia polkemalla sarjansa 20 km:n tempoajon voittoon ja Pohjois-Suomen mestariksi hienolla ajalla 34.06,8. Nuorempi veli Juhani Salmi polki toiseksi pari minuuttia hävinneenä. N18-sarjassa voittoon polki OPP:n Neea Huikuri ajalla 39.47,5. OPP:n toinen vauhtitykki Iina Väyrynen oli sairaana, eikä voinut osallistua.

M12-sarjan 5 km:n tempossa oli mukavasti osallistujia ja voiton korjasi Venäjän Ivan Bushkovski hyvällä ajalla 9.37,6. Pohjois-Suomen mestaruuden voitti kisan kakkonen OPP:n Eero Hedman ajalla 10.17,1. N12-sarjan tyttöjen voittoon polki OPP:n Seliina Manninen ajalla 10.57,8.

Pohjois-Suomen mestaruuksia kahmi eniten Ounaksen Pyörä-Pojat, jonka saalis tällä kertaa oli yhdeksän mestaruutta. (KM)

PSM-mitalit: 9+4+3= yhteensä 16 mitalia.