Lieto XCO 30.4.2016 Liedossa:

Niko Heikkilä sijoittui kolmanneksi Liedossa ajetussa M16-sarjan 11,4 km:n xco-kilpailussa. Kauden avauskilpailu ei mennyt Nikolta ihan putkeen vaan hän joutui pariin otteeseen hitaasti etenevien junien taakse eikä kapealla polulla ollut mahdollisuutta ohittaa, joten kärkikaksikko pääsi ilmaiseksi karkuteille. Kisa oli sikäli heikosti järjestetty, että alempisarjalaisia, joilla oli lyhyempi matka, kiilasi sivureitiltä sopivasti eteen, jolloin Niko joutui heidän hitaaseen letkaan mukaan. Niko yritti välillä riskilläkin ohitusta, mutta hän törmäsi puuhun ja sai pari pientä ruhjetta ja mustan silmän palkinnoksi. Puuhun törmäämisen jälkeen Niko oli kärkeä jo 1,5 minuuttia jäljessä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Loppu tuli kuitenkin lujaa ja jos matkaa olisi ollut vähän enemmän niin Niko olisi ajanut kärkikaksikon kiinni. Nyt hän kuitenkin joutui tyytymään kolmanteen sijaan vain 23 sekuntia voittajasta. (KM)