OPP:n Luoston maantieajo/Barents-cup 4 19.6.2016

Marko Törmänen Luoston maantiekisan ykkönen

Luoston kisan kolme parasta: Marko Törmänen (oik.), Antti Räty (kesk.) ja Ole Henrik Somby. (Kuva: Olli Lehtoranta)

Pääsarjat valmiina lähtöön. (Kuva: Hannu Heikkilä)

Luosto 19.6.2016

Ounaksen Pyörä-Poikien Luoston kisaviikonloppu jatkui sunnuntaina yhteislähtöisillä maantieajoilla. Kisa saatiin vietyä läpi hieman viileässä mutta muuten varsin hyvässä säässä. Suurin osa reittiä oli kuivaa tietä ja vain Koparan päässä oli sateen kastelema tie. Pääsarjojen yhteislähtöä ehdittiin ajaa vain 300 metriä, kun tapahtui kolari, jossa OPP:n Eemil Lehtoranta joutui keskeyttämään pyörän rikkoutumisen takia. Matkan varrella eilisen tempon voittajalta OTC:n Juha Havanalta katkesi pyörästä ketju ja mies lensi pää edellä asfaltille saaden iskun kasvoihin ja runsaasti ruhjeita. Hänet vietiin huoltoautolla hoidettavaksi.

Ensimmäisen Torvisen lenkin jälkeen OTC:n Marko Törmänen ja Antti Räty, Norjan Ole Henrik Somby sekä koko kisan aktiivisesti ajanut OPP:n Niko Heikkilä irrottautuivat pääjoukosta ylämäkiosuudella. Alamäkiosuudella Nikon 16-sarjan välitykset eivät riittäneet, joten hän joutui jättäytymään irtiottoporukasta takaisin pääjoukkoon, vaikka vauhti oli reilusti yli 60 km tunnissa! Karkulaisten takana pääjoukko ajoi pitkään varsin hyvin yhdessä ja useita irtiottoyrityksiä tehtiin.

Aikuisten sarjoilla oli matkana kaksi lenkkiä eli yhteensä 96 km ajoa, mutta nuorten sarjoilla maali oli yhden kierroksen (48 km) jälkeen. Pitkällä loppusuoralla M16-sarjan kärki ja M14-sarjan Aabel Lehtoranta olivat kirissä mukana. Myötätuuleen ajetussa loppukirissä OPP:n Simeon Manninen oli nopein voittaen M16-sarjan ajalla 1.14.45. Niko Heikkilä tuli aivan kannassa sarjan toiseksi. Aabel Lehtoranta voitti M14-sarjan ylivoimaisesti, kun muut saman sarjan ajajat jäivät takajoukkoihin. Naisten sarjan voitti Norjan Martine Joks ajalla 1.25.01.

Miesten sarjoissa OTC:n kaksikko Marko Törmänen ja Antti Räty (M40) pitivät irtiottonsa helposti maaliin saakka. Törmänen karkasi vielä Rädyltäkin ja voitti miesten sarjan ajalla 2.24.04 ja Räty M40-sarjan ajalla 2.24.24. Irtiotosta pudonnut Norjan Somby sijoittui miesten sarjan toiseksi ajalla 2.27.02. M18-sarjan voitti Norjan Henrik Joks ajalla 2.32.41. (KM)