Antonia voitti 66 km:n maastomaratonajon Portugalissa!

 

 

Gavião 26.3.2016

OPP:n Antonia Haga voitti 66 km:n maastopyöräilymaratonin Portugalin Gaviãossa.

Antonia kertoi: "Harjoitusleirillä viimeisenä ohjelmassa oli XCM -maastopyöräkilpailu 5th Maratona BTT. Kisa oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Heti alussa pieni koira oli saada surmansa, kun se juoksi edelläni ajavan pyöräilijän renkaan eteen ja pyöri kiekon vieressä muutaman metrin. Pyöräilijä jarrutti ja jouduin väistämään vasemmalle, jotten ajaisi hänen päälleen.

Rata oli kuin olisin ajanut vuoristoradalla! Unohdin, että minulla oli 10 päivän treeniputki takana. Matkanteko tuntui helpolta ja onnellisena poljin menemään kun vauhtiani ei hidastanut muta eikä lumi. Urat olivat pääosin kovapohjaisia kärrypolkuja. Jossain oli muutama yksittäinen vesilätäkkö. Mäissä oli nyrkin kokoisia irtokiviä, jotka pyörivät renkaiden alla. Tempaisin vauhdilla mäet alas ja keräämälläni vauhdilla ylös. Rata oli muuten teknisesti hyvin helppo.

Kun maaliin oli enää 15 km jäljellä, pyristelin irti letkoista ja peesissä roikkujista. Ajoin loput radasta omassa rauhassani, syöksyen alamäkiin ja ajaen kiinni 40 kilometrin hitaimpia kuskeja ja jättäen niitä taakseni.

Radan loppupuolella oli enemmän nousua kun alussa ja viimeinen nousu kylään oli pitkä, jyrkkä ja raastava.

Voitin naisten 66 kilometrin matkan ajalla 02:57:56 ja Ruska Saarela oli toinen. Kaksi muuta naista tulivat kyllä maaliin, mutta he eivät kerinneet palkintojenjakoon. Loput keskeyttivät."

(Kuva: André Haga)