Antonia voitti Rovaniemi 66 -kilpailun!

 

Antonia lähdössä väliaikapisteeltä. (Kuva: Rovaniemi 150-sivusto).

 

Rovaniemi 20.2.2016

 

OPP:n Antonia Haga voitti Rovaniemi 66 -sarjan kilpailun kaikki sarjat huomioiden. OPP:n Jani Johansén sijoittui samassa sarjassa kisan kolmanneksi.

 

Tässä Antonian kommentit kisasta:

"Taisi olla yksi rankimmasta kisoista. Jokaisen metrin eteen piti tehdä töitä ja maalissa olin väsynyt. Ensimmäiset 12 km ajettiin mukavaa tappovauhtia letkassa myötätuuleen, Ounasjoen pääosin kovapohjaisella jääuralla. Se oli ainoa helppo osuus. Noustuamme vaaralle ajaminen muuttui mahdottomaksi pehmeässä perunajauhon-tapaisessa lumessa ja jouduimme taluttamaan 5 km matkan. Tämän aikana kaverit jäivät taakseni ja loppumatka oli minun osaltani yksinäistä puurtamista. Lämpötila oli noin -1 astetta ja taisin hikoilla enemmän kun kesän kisoissa.

 

Päästyäni Sinettäjärvelle oli vastassa juuri ja juuri ajokelpoista pehmeää kelkkauraa. Ainut kilpailija joka oli edelläni näkyi pienenä pisteenä horisontissa. Takanani oli isompi joukko pieniä pisteitä, jotka kutistuivat matkan taittuessa.

 

Kun olin ajanut yli 30 km piti taluttaa tosi jyrkkää mäkeä ylös. Siitä selvittyäni sain kuitenkin ajaa suhteellisen hyväkulkuista kelkkareittä vaaran huipulle ja nautiskella alamäkiajosta. Tässä kohtaa huomasin myös että järvellä seuraamaani läskipyörän jälkeä ei näkynyt missään. Se kilpailija, jota jahtasin, oli kääntynyt pidemmälle 150 kilometrin matkalle ja tajusin olevani johdossa.

 

Radan viimeinen osuus tiputti minut taas maan pinnalle, kun edessä oli yli 20 km vastatuuleen. Urien kulkukelpoisuus oli myös hyvin vaihteleva. Helppoa ei ollut mutta pääsin kuitenkin maaliin asti ja vieläkin ensimmäisenä!" (KM)

 

OVERALL:

 

1st. Antonia Haga FatBike Finland 06 h. 09 min. 1st overall.
2nd. Lukas Allemann FatBike Switzerland 06 h. 26 min. 1st man by FatBike
3th. Jani Johansén FatBike Finland 07 h. 29 min.
4th. Antti Härmä FatBike Finland 07 h. 48 min.
5th. Tom Nylund FatBike Finland 08 h. 54 min.