Aabel Lehtoranta Rovaniemi-cupin yllätysvoittaja

Aabel ja Niko Tottorakan mäessä. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Meiju Tottorakan päällä.

Rovaniemi 22.6.2016

Ounaksen Pyörä-Poikien maastopyöräilyn (xco) Rovaniemi-cupin kolmas osakilpailu ajettiin Rovaniemen Tottorakan maastossa. Sää oli hyvä ja reitit pääosin kuivia. Sääskiä sen sijaan oli enemmän kuin laki sallii.

Miesten ja naisten pääsarjojen lähtö oli sähäkkä ja kärkisijoille rynnivät heti alusta lähtien Petri Kilpamäki, Niko Heikkilä ja Aabel Lehtoranta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkiparina oli Aabel (M14) ja Niko (M16). Pojat ajoivat peräkanaa lähes koko matkan, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella Nikon pyörän koko ajan lipsuneet ketjut lähtivät viimein pois paikaltaan ja Aabel pääsi karkuun. Hän piti johdon loppuun asti ja ajoi näin paitsi oman sarjansa myös koko kisan ykköseksi. Varmaankin uran tähän mennessä vahvin ajo Aabelilta! Aabelin voittoaika 11,5 km:n matkalla oli 35.21. Niko ajoi vaikeuksista huolimatta maaliin asti ja voitti oman sarjansa ajalla 35.35. Miesten sarjan voittoon polki Petri Kilpamäki ajalla 36.24. Naisten sarjassa kilpailukautensa avannut Meiju Salmela oli koko ajan ylivoimaisessa johdossa polkien maaliin ajalla 39.19. N16-sarjan 9, 2 km:n matkalla ykkönen oli Elli Hedman ajalla 37.49.

Nuorempien junnujen sarjoissa Joel Salmela oli huippuvauhdissa polkien 3 km:n matkalla voittoon ajalla 11.09. N12-sarjassa Seliina Manninen oli ykkönen ajalla 13.21, M10-sarjassa Eero Merenkukka voitti kiritaistelussa Juho Salmelan ja N10-sarjassa Aada Virta oli voittaja. Lyhyen reitin ajoissa kiinnittyi huomio M8-sarjan tiukkaan kamppailuun, joka ratkesi vasta loppusuoralla Eero Väyrysen voittoon. (KM)

Joel polki huippuvauhtia.

Päivän voittajia: Niko (M16), Aabel (M14), Petri (Miehet) ja Meiju (Naiset).

Tulokset:

Pitkä kierros:

Miehet 11,5 km: 1) Petri Kilpamäki OPP 36.24, 2) Juuso Heikkinen OPP 36.50, 3) Vesa-Pekka Jurvelin OPP 37.32, 4) Heikki Huhta - 1 kierros, 5) Juha Lantto - 1 kierros, 6) Markku Väyrynen OPP - 1 kierros, 7) Iiro Väyrynen OPP - 1 kierros, 8) Olli Lehtoranta OPP -1 kierros, 9) Oka Morikawa OPP - kierros, 10) Eero Salonen - 1 kierros, 11) Jani-Pekka Palolahti - 1 kierros. -) Antti Kulmala OPP DNF.

Naiset 11,5 km: 1) Meiju Salmela OPP 39.19, 2) Kati Mansikkasalo OPP 44.02, 3) Laura Niskala OPP - 1 kierros, 4) Tiia Haapakangas OPP - 3 kierrosta.

M16 11,5 km: 1) Niko Heikkilä OPP 35.35, 2) Eemil Lehtoranta OPP 38.19, 3) Turo Torvinen OPP 38.42.

M14 11,5 km: 1) Aabel Lehtoranta OPP 35.21, 2) Eero Hedman OPP - 1 kierros.

N16 9,2 km: 1) Elli Hedman OPP 37.49.

Keskipitkä kierros:

M75 3 km: 1) Oiva Lukkari OPP 21.11.

M12 3 km: 1) Joel Salmela OPP 11.09, 2) Anttu Kemppainen OPP 13.47, 3) Aaro Väyrynen OPP 15.21.

N12 3 km: 1) Seliina Manninen OPP 13.21, 2) Anni Tapio OPP 15.00, 3) Emma Välimaa OPP 17.37, 4) Emma Hedman OPP 18.04, 5) Emmi Säynäjäkangas OPP - 1 kierros.

M10 3 km: 1) Eero Merenkukka OPP 13.28, 2) Juho Salmela OPP 13.29, 3) Tuukka Posio OPP 15.07.

N10 1,5 km: 1) Aada Virta OPP 8.21.

Lyhyt reitti:

M8 0,9 km: 1) Eero Väyrynen OPP 5.23, 2) Joel Tapio OPP 5.24, 3) Jaakko Johansén OPP 5.27.

N8 0,9 km: 1) Iida Lehtoranta OPP 7.59, -) Siiri Manninen OPP DNF.

M6 0,45 km: 1) Niila Johansén OPP 3.27, 2) Teo Morikawa OPP 7.14, 3) Lauri Tapio OPP 4.52, 4) Julius Tolvanen 5.32, 5) Kai Morikawa OPP 7.14.

N6 0,45 km: 1) Immi Niskala OPP 5.36.