Niko Heikkilä miesten sarjan kolmas!

(Ylemmät kuvat: Karoliina Ojala)

(Kuva: Hannu Heikkilä)

Ruka

OPP:n ajajia osallistui lauantaina 3.9. Rukalla järjestettyyn  maratonpyöräilykilpailuun. Kovimman suorituksen ajoi jälleen Niko Heikkilä, joka ajoi miesten yleisen sarjan 51 km:n ajossa upeasti kolmanneksi ajalla 2.29.00,5.  Miesten 34 km:n ajossa Antti Kulmala sijoittui kuudenneksi ajalla 2.22.28,6 ja miesten 34 km:n fatbike-sarjassa Markku Väyrynen kolmanneksi ajalla 2.28.33,1.

Kisapäivän aamu oli kylmä ja tuulinen. Lähtöön järjestäydyttiin vapaasti halujen mukaan ja näytti että kärkeen lähtivät nopeinta vauhtia pitävät, vaikkakin he olivat täyden matkan kuskeja, samassa lähdössä lähtivät myös lyhyempien sarjojen kuskit.

Kärkiviisikko karkasi pääryhmästä jo heti ensimmäisessä alamäessä kohti viitostietä. Niko oli kärkikolmikossa reitin matalimmalla kohtaa mutta lensi tangon yli etupyörän upottua suohon ja muut pääsivät karkuun.

Reitti lähti nousemaan kohti Rukan huippua ja Niko alkoi saavuttamaan edellä menijöitä, jotka olivat pahimmillaan jo yli 30 sekuntia edellä ja kärkimies Kalle Kauppinen vielä 10 sekuntia enemmän. Kärkimies ajoi kuitenkin takarinteessä käännöksen ohi  jolloin muut saavuttivat ja toiselle kierrokselle lähdettäessä neljän kärki oli jälleen perätysten.

Toisella kierroksella kärki ajoi perätysten lähes koko kierroksen mutta viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Kauppinen oli ottanut jo selvän pesäeron ja neljäs tipahtanut edellä menevistä. Kolmannen kierroksen Kauppinen ajoi selvässä karussa kaksikosta Niko ja Matti Tahkola, jotka ajoivat koko kierroksen vuorovedoin. Tahkola teki ratkaisun viimeisessä kovavauhtisessa alamäessä ja pääsi Nikolta karkuun. Eroa maalissa oli heidän välillään 23 sekuntia.

Reitti oli erityisen raskas sisältäen 470 nousumetriä per kierros. Paikoin nousut olivat todella jyrkkiä. Myös laskut olivat vaativia, jyrkkiä irtosorapintaisia pätkiä. Reitti ei ollut kovin tekninen lukuun ottamatta kivikkoja ja laskuja. Pääosin mentiin kivikkoista sorapolkua tai kelkkareitin pohjaa. Metsäosuudelle varvikkoon oli myös tekemällä tehty mutkitteleva sokkelokuja.

Nikon mielestä kisa oli oikein hyvä kovavauhtinen kisa ja rankkuudesta huolimatta mukava ajaa. Ajajat ehtivät juuri ja juuri ihailemaan Rukan huipulta avautuvia hienoja maisemia. (KM)