Niko Heikkilä avasi kauden CX-SM -kisojen kultamitalilla

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Lieto 12.1.2019

Cyclocrossin (CX) Suomen mestaruuskilpailut ajettiin lauantaina Liedossa aurinkoisissa, mutta talvisissa merkeissä. Reitti oli luminen, paikoin jäinen, mutta joiltakin osin hyvin hiekoitettu. Se sisälsi pari porrasosuutta, joista ensimmäisen useimmat menivät ajamalla mutta toisen pyörää kantamalla.

Niko osallistui ensin M18-sarjan 7 kierroksen kilpailuun, jonka hän tietysti voitti, kun oli ainoa osallistuja. Muita sarjan ajajia ei lähtöviivalle uskaltanut tulla. Niko säästeli tässä kisassa voimiaan, kun hän oli saanut luvan osallistua myös myöhemmin ajettavaan eliten SM-kisaan. Nikon voittoaika oli 44.41.

Eliten 11 kierroksen startti lähti Nikolta hyvin käyntiin. Hän oli kisassa toisena, kunnes ketjut lähtivät paikoiltaan ja hän joutui antamaan kärkiporukalle periksi laittaessaan niitä paikoilleen. Niko säntäsi heti muiden perään vauhdilla kunnes ketjut taas lähtivät paikaltaan. Tämä pysäys oli sitten jo liikaa ja loppumatka meni kärjen takana ajavien kiinnisaamiseen. Eliten voittoon polki Hyvinkään Antti Kuitto ajalla 1.07.20. Niko polki lopulta seitsemänneksi ajalla 1.12.26 ollen kuitenkin vielä samalla kierroksella voittajan kanssa. (KM)