Maratonpyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut (XCM) 29.9.2019 Hämeenlinnan Evolla

Niko hyvästeli M18-sarjan

maratonajon ylivoimaisella Suomen mestaruudella!

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Hämeenlinna 29.9.2019

Niko Heikkilä hyvästeli M18-sarjan parhaalla mahdollisella tavalla polkemalla ylivoimaisen voiton maratonajon Suomen mestaruuskilpailuissa sunnuntaina Hämeenlinnan Evon virkistysalueella. Reitti oli useassa kohtaa lähes koskematonta metsää eikä reittiä ollut kovin hyvin näkyvissä, joten kärki joutui välillä arpomaan oikeaa reittiä. Arvonta osui kuitenkin oikeaan, joten pahimmilta kämmeiltä vältyttiin. Reitistä suurin osa oli metsäautotien pohjaa ja soratietä ja loput umpimetsää. Suuria mäkiä ei ollut, mutta vesisade teki reitin märäksi. Reitti oli fyysisesti varsin rankka, ajajat joutuivat jalkautumaan useasti ja jopa kantamaan pyörää.

Niko lähti heti samassa lähdössä olleen eliten kärjen mukaan ajaen kolmen eliten kärkiajajan seurana ison osan letkaa vetäen oman sarjansa maaliin asti.  M18-sarjan muut osallistujat jäivät heti ensi kilometrien jälkeen kauas taakse. Nikolla ei ollut mitään vaikeutta pysyä Suomen parhaiden maratonkuskien mukana ja hän olisi voinut helposti ajaa vielä yhden kierroksen, jos olisi ollut tarvis. Ainoa pieni harmi oli, että Niko joutui ajamaan 37 kilometriä ilman juomaa, kun ei saanut uutta pulloa ja toisessa huollossa pullo ei tarttunut kouraan.

Ensi vuonna Niko siis ajaa sarjaa ylempänä, mutta näillä näytöillä U23-sarjan kisoja kannattaa ajaa vain ulkomailla ja kotimaan kisoissa lähteä heti kisaamaan elite-sarjan voitosta. Päivän kisassa Nikon voittoaika 67 km:n matkalla oli 2.57.59. Toiseksi sijoittunut ajaja hävisi lähes 18 minuuttia.

Niko kommentoi kisaa: "Pyörä ja jalat toimivat hyvin. Ajoin koko oman sarjan matkan eliten kärjen kanssa. Kausi jatkuu nyt cyclocross-kisoilla." (KM)