Lapland Marathon 20.7.2019 Rovaniemellä

Janne ja Sini huippuvauhdissa marathonilla!

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 20.7.2019

Ounaksen Pyörä-Poikien käsipyöräilyajajat Janne Seppälä ja Sini Pyy olivat huippuvauhdissa Rovaniemellä järjestetyssä Lapland Marathon -tapahtumassa lauantai-iltana. Kumpikin ajoi täysmarathonin eli 42.2 km. Lämmin sää (+24 astetta) helli kisaajia, mutta kisareitti oli paikoitellen erityisesti käsipyöräilijöille hieman huonokuntoinen railojen ja kuoppien takia. Myös muutamat käännökset olivat varsin tiukkoja ottaen vauhdin pois ajajilta.

Ennen kisaa Jannen tavoitteena oli alittaa 1.30 ja Sinillä 1.45. Kumpikin onnistui tavoitteessaan aivan loistavasti. Janne ajoi uusilla levareilla varustetulla pyörällään todella kovaa heti alkumetreistä alkaen. Vaikka vauhti aivan viimeisellä kympillä aavistuksen hidastui, loppuaika oli loistava 1.26.09, eli aikatavoite alittui reippaasti. Janne paransi omaa viimevuotista ennätystään  peräti yhdeksän minuuttia! Jannen keskivauhti oli n. 28 km/h, mikä oli huippuhyvä näin vaikealle reitille.

Myös Sini aloitti kovaa, ja hänelläkin oli viimeisellä kympillä pieniä vaikeuksia ylläpitää kovaa vauhtia, mutta hänenkin aikatavoitteensa meni reilusti rikki. Sinin loppuaika oli hieno 1.36.14. Sini ei ole aikaisemmin ajanut tätä kisaa, joten nyt tuli ensi kerralla varsin hurja aika ennätykseksi. Sinin keskivauhdiksi tuli n. 26,5 km/h. Sinillä oli aikatavoitteen lisäksi pyrkimys pitää sellaista vauhtia, että aikaero Janneen jäisi n. 10 minuuttiin, mikä tulikin jotakuinkin saavutettua. (KM)

Tulokset:

Miehet/käsipyöräily 42.2 km: 1) Janne Seppälä OPP 1.26.09 (oe ja reittiennätys).

Naiset/käsipyöräily 42.2 km: 1) Sini Pyy OPP 1.36.14 (oe ja reittiennätys).