OPP:n Luoston tempo 6.7.2019 Sodankylän Luostolla

Sini Pyy paransi reittiennätystään pari minuuttia.

Anni Tapio

Petter Dervola Johansen

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Sodankylä, Luosto 6.7.2019

OPP:n perinteinen ja kansainvälinen Luoston tempo ajettiin jälleen tutuissa Luoston maisemissa. Entiseen tapaan reitti meni Pyhän suuntaan ja takaisin Luoston keskustaan. Sitkeä vesisade kiusasi aamupäivän, mutta juuri itse kilpailun aikana vesisade taukosi ja muutenkin oli varsin tyyni joskin kolea (+7astetta) sää. Heti kisan jälkeen vesisade alkoi uudestaan. Mukana oli jälleen tuttuja vieraita sekä Norjasta että Venäjältä.

Kilpailussa ajettiin eri matkoja sarjasta riippuen. Miesten elitessä oli tällä kertaa vain yksi osallistuja, joten Kuusamon Cycloksen Sampo Pirilä polki voittoon varsin hyvällä ajalla 41.00,2. Vielä kovempaa vauhtia polki Oulun OTC:n kova tempoajaja M40-sarjan voittaja Pasi Nurmela, joka tykitti todella upeasti oman reittiennätyksensä erinomaisella ajalla 40.05,8. Hän paransi vuonna 2016 ajettua omaa ennätystään peräti 50 sekuntia. Aika oli tämän reitin nopeimpia tuloksia.

N18-sarjassa viime aikoina vain maastoajoissa viihtynyt OPP:n Elli Hedman polki 20 km:n tempoajossa voittotuloksen 34.36,4. M50-sarjassa OPP:n Markku Väyrynen ehti kisajärjestelyjensä välissä voittamaan M50-sarjan 30 km ajalla 47.31,7. Tämä taisi olla Markun ensimmäinen sarjavoitto kotikentällään.

Nuorten sarjoissa M10-sarjassa oli eniten osallistujia. Voiton nappasi 5 km:n  tempossa OTC:n Sampo Jäväjä ajalla 11.49,7. OPP:n Elias Hyypiö ajoi toiseksi omalla reittiennätyksellään 11.56,7.

Käsipyöräilyluokissa OPP:n kovat ykkösajajat Janne Seppälä ja Sini Pyy ajoivat varsin mainiot tulokset. Janne jäi omasta reittiennätyksestään parikymmentä sekuntia ajallaan 21.53,7. Sini puolestaan paransi parilla minuutilla omaa aikaisempaan aikaansa ajallaan 24.27,5. (KM)