Oulun avoimet cyclocrossin mestaruuskilpailut 19.10.2019

Niko Heikkilä polki voittoon!

(Kuva: Hannu Heikkilä)

(Alemmat kuvat: Tarja Kivirinta)

Oulu 19.10.2019

Oulussa ajettiin cyclocrossin (CX) Oulun avoimet mestaruuskilpailut lauantaina hyvin märissä oloissa. OPP:n ajajista mukana olivat Niko Heikkilä ja Antti Kulmala.

Kisan kärki ajoi 10 kierrosta eli reilun tunnin ajon, jonka jälkeen kaikki kilpailijat otettiin maaliin, vaikka eivät olisikaan ajaneet täyttä matkaa. Kisan kärkiparina oli koko matkan Niko Heikkilä ja Juha Kangaskokko, jotka vaihtelivat vetovuoroja. Ratkaisu tapahtui viimeisellä kierroksella, jolloin Niko karkasi Kangaskokolta 30 cm korkeilla lautaesteillä, jotka Niko ylitti hyppäyttämällä pyörää, kun Kangaskokko joutui jalkautumaan. Tämän jälkeen Niko repäisi muutaman sekunnin etumatkan, jonka piti helposti maaliin asti. Nikon voittoaika oli 1.01.27. Antti Kulmala polki sijalle 27,  -2 kierrosta perässä.

Kempele 20.10.2019

Oulun seudun perinteinen krossisyksy päättyi viimeisenä oli neljäntenä osakilpailuna ajettuun Kempeleen avoimeen cyclocrossin mestaruuskilpailuun sunnuntaina. Tämäkin kilpailu oli kahden kauppa, sillä Niko ja Juha Kangaskokko ajoivat myös koko cup-kilpailun pistekilpailun voitosta. Niko oli tälläkin kertaa vahvempi voittaen kahdeksan kierroksen kisan ajalla 1.00.07,7. Kangaskokko jäi nyt jo reilummin lähes kahdenkymmenen sekunnin taakse. Antti Kulmala sijoittui sijalle 25. Pistekilpailun paras oli siis Niko Heikkilä, joka keräsi kolmella voitolla ja yhdellä kakkossijalla neljästä osakilpailusta pistemäärän 198. Kangaskokko oli toinen pistemäärällä 192 ja Kyösti Soini kolmas pistemäärällä 174. Antti Kulmala oli 35.

(Kuvat: Tarja Kivirinta)