Niko polki kaksi voittoa Oulun ja Kempeleen CX-kisoissa!

(Kuva: Tarja Kivirinta)

Viikonloppuna ajettiin Oulussa ja Kempeleellä jo perinteiset cyclocrossin (CX) Oulun krossisyksy 2020:n kaksi viimeistä osakilpailua. Lauantaina Oulun Raksilassa oli ohjelmassa Oulun avoimet CX-mestaruuskilpailut ja sunnuntaina Kempeleen Sarkkirannan urheilukeskuksessa sarjan viimeinen koitos.

Hallitseva CX:n Suomen mestari OPP:n Niko Heikkilä voitti molemmat kisat varsin ylivoimaiseen tyyliin. Lauantaina hän voitti Oulun avoimen mestaruuden 10 kierroksen ajossa ajalla 1.03.57,8. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Juha Kangaskokkoon kertyi lähes kaksi minuuttia. OPP:n Antti Kulmala sijoittui 27. sijalle  -1 kierrosta Nikoa jäljessä.

Sunnuntaina Kempeleessä Niko oli vielä ylivoimaisempi, sillä tällä kertaa eroa Kangaskokkoon tuli lähes 3,5 minuuttia. Nikon voittoaika 10 kierroksen kisassa oli 1.02.02,7. Antti Kulmala sijoittui 23. sijalle  -2 kierrosta Nikon perässä.

Sunnuntain kisassa oli mukana myös OPP:n Aada Virta, joka ajoi ensimmäisen CX-kisansa. Tyttöjen sarjan 4 kierroksen ajon voitto irtosi ajalla 36.59,5. (KM)