Niko Heikkilä kymmenes Göteborgin mtb-kisassa

(Kuvat: Mats Ryde)

Göteborg 22.5.2022

Niko Heikkilä osallistui sunnuntaina Göteborgissa ajettuun Gothenburg MTB Race -kisaan, joka kuului UCI:n pistekilpailuihin. Kisareitti oli vaativa mutta vauhdikas. Samalla reitillä on ajettu Ruotsin mestaruuskilpailut parina viime vuonna.

Niko ajoi 7 kierroksen (28 km) kisassa varsin tasaisia kierrosaikoja nostaen sijoitustaan tasaisesti 16. sijalta ylöspäin. Parhaimmillaan hän oli jo kahdeksas . Pari viimeistä kierrosta ei sujunut tällä kertaa riittävän hyvin, joten lopullinen sijoitus oli kymmenes ajalla 1.24.07. Nikon viimeinen kierros oli hitain. Niko voitti kuitenkin monta ajajaa, jolle aikaisemmin on hävinnyt. Kisan voittoon polki Norjan Mats Tubaas Glende ajalla 1.20.54.

Kisaan osallistui 32 ajajaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Suomesta, Ranskasta ja Italiasta, joten kansainvälisyyttä oli riittämiin. Niko sai sijoituksestaan 10 UCI-pistettä. Nikon seuraava kisatapahtuma on viikonloppuna Huskvarna MTB Tour. (KM)