Niko jatkaa loistavia ajojaan Ruotsissa! XCO-ajon viides!

(Kuva: Andreas Joakimson)

Huskvarna 27.5.2022

Niko Heikkilän vauhti sen kuin paranee Ruotsin kisaturneella. Eilinen mäkitempo jo osoitti Nikon olevan iskussa. Perjantai-iltapäivällä oli Huskvarna MTB Tourin toinen osakilpailu, joka samalla oli UCI C1-kategoriaan kuuluva kuuden kierroksen eli 24,6 km:n maastoajo, josta sai UCI-pisteitä. Kisassa oli mukana Nikon lisäksi 40 ajajaa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Niko aloitti hyvin ja oli ensimmäisen kierroksen päätteeksi sijalla 8. Seuraavien neljän kierroksen aikana Niko ajoi sijoilla 7 - 5 ja viimeisellä kierroksella hän pystyi taistelemaan itsensä upeasti viidenneksi ajalla 1.24.16. Niko ajoi varsin tasaisia kierroksia, vain 23 sekunnin ero oli nopeimman ja hitaimman kierroksen välillä. Nyt Niko pystyi myös parantamaan vauhtiaan viimeisellä kierroksella toisin kuin Göteborgin kisassa ja ohittamaan yhden edellä ajaneen. Tämä oli nyt Nikon tähän mennessä paras sijoitus UCI C1-kategorian kisoissa. Tästä on hyvä jatkaa mm. maailmancupin (U23) osakilpailuun ja myöhemmin kesällä ainakin U23-luokan Euroopan mestaruuskilpailuihin, kun UCI-pistesaldokin mukavasti kasvaa kilpailu kilpailulta.

Kilpailun voittoon polki Norjan Mats Tubaas Glende ajalla 1.22.09. Nikon taakse jäi jälleen lukuisia hänet aiemmin voittaneita ajajia joten suunta on oikea. (KM)