Niko Heikkilä Tourin yhteistuloksissa neljäs kaatumisesta huolimatta

(Kuva: Hannu Heikkilä)

Huskvarna 28.5.2022

Huskvarna MTB Tourin viimeinen osakilpailu lyhyen radan 1  avausluuppi + viiden kierroksen (5 x 1,9 km) XCC-kilpailu ajettiin lauantaina. Tämä 9,5 km:n kilpailu ajettiin lyhyellä ja tiukkakaarteisella radalla. Tämä kisa ei  ollut UCI-kilpailu, joten tästä ei saanut pisteitä.

Nikon kannalta kilpailu lähti huonosti käyntiin, sillä heti avausluupilla ihan alkuvaiheessa hän joutui kolariin ja veti ns. lipat, mutta onneksi mitään loukkaantumista ei sattunut. Aikaa tuhraantui kuitenkin puolisen minuuttia ja lyhytkestoisessa XCC-kisassa ei ole varaa kaatumisiin. Niko jäi heti hännille ja oli ensimmäisen lyhyen kierroksen jälkeen vasta 27. sijalla.

Tämän jälkeen Niko ajoi tasaisia kierroksia nostaen sijoitustaan lopulta 20. sijalle ajallaan 26.11. XCC-kilpailussa ohittaminen ruuhkissa on hankalaa.

Kolmen kilpailun yhteistuloksissa Niko kuitenkin sijoittui hienosti neljänneksi yhteistuloksella 1.53.40. Palkintopallisijasta hän jäi vain 18 sekuntia. Ilman kaatumista se olisi helposti tullut. Yhteiskilpailun voittajaksi polki Ruotsin Emil Lindgren yhteisajalla 1.50.57. (KM)

Tulokset:

Miehet elite, XCC 9,5 km:

1) Emil LINDGREN  Serneke Allebike Cykelklubb 24:57 (5 varv) 22,84 km/t

2) Martin SETTERBERG IF Hallby SOK 24:58 (5 varv) 22,83 km/t

3) Axel LINDH Team Ormsalva Athletic Club 24:58 (5 varv) +0:01 (08 m) 22,82 km/t

4) David RISBERG ML Sports club 25:00 (5 varv) +0:02 (18 m) 22,80 km/t

5) André ERIKSSON Varberg Mountainbike Team 25:01 (5 varv)      +0:04 (27 m)  22,77 km/t

…20) Niko Heikkilä Giant Finland / OPP 26:11 (5 varv) +1:14 (471 m) 21,76 km/t