Niko Heikkilä polki Suomen mestariksi maratonajon loppukiritaistelussa!

OPP:n ajajille kolme SM-mitalia!

(Kuva: Tarja Kivirinta)

(Kuva: Hannu Heikkilä)

Nivala 3.9.2022

Nivalan Pyssymäen varta vasten tehdyllä MTB-maratonreitillä ajettiin lauantaina maratonajon Suomen ja ikäluokkien mestaruuksista. Reitti, joka oli pituudeltaan 31,5 km, tarjosi neulaspolkua, juurakkopolkua ja "miljoonan kiven polun". Nousua reitillä ei juurikaan ollut.

Miesten elitellä oli matkana 94 km kolmena kierroksena. Matkaan lähti 17 ajajaa, ja  jo alkuvaiheessa kolmen ajajan ryhmä, jossa olivat mukana OPP:n Niko Heikkilä, TVC:n Henri Ojala ja GIF:n André Haga, erottui muusta joukosta. Miehet ajoivat tasaista vauhtia kolmen ryhmänä aina maalialueelle saakka, jossa sijoitukset ratkaistiin maratonmatkalla tuiki harvinaisessa loppukiritaistossa. Suomen maastopyöräilyn ehdoton ykkösajaja Niko Heikkilä oli kiritaistelussa vahvin ja ajoi jo tämän vuoden viidennen Suomen mestaruutensa ajalla 4.11.14,5. Ojala polki hopealle 0,3 sekuntia hävinneenä ja Haga otti pronssin 1,6 sekuntia voittajasta jääneenä.

N18-sarjan 63 km:n ajossa OPP:n ajajat ottivat kaksi mitalia. Seliina Manninen ajoi hopeaa ajalla 4.19.47,6 ja Anni Tapio pronssia ajalla 4.54.38,9. Voittoon polki Jyväskylän Eevi Hautajoki.

M14-sarjan 31,5 km:n kisassa OPP:n Joel Tapio sijoittui yhdeksänneksi ajalla 1.55.35,5. M12-sarjan 9,5 km:n kilpailussa OPP:n Lauri Tapio sijoittui niinikään yhdeksänneksi ajalla 35.53,5.

Ounaksen Pyörä-Poikien saldo kauden SM/ISM-kilpailuista on 20 mitalia, joista peräti kahdeksan Suomen mestaruuksia (8 + 6 + 6). (KM)