Kalas Rye Terrengssykkelfestival 2022

Niko Heikkilä XCO-ajon kuudes!

Oslo 1.5.2022

Oslon maastopyöräilyviikonloppu Kalas Rye Terrengssykkelfestival 2022 päätettiin vapun päivän XCO-yhteislähtökisaan. Miesten eliten kisaan lähti yhteensä 28 ajajaa Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Tšekistä ja Suomesta.

Niko oli alkumatkasta sijalla 11, mutta hän kiristi vauhtia loppua kohti ja nousi sijalle kahdeksan reilun 40 minuutin ajon jälkeen. Niko piti tämän sijan parinkymmenen minuutin ajan ja onnistui sitten ohittamaan muutaman ajajan ja kamppaili loppumatkasta sijoituksista 5 - 6. Aivan viimeisillä sadoilla metreillä Ruotsin Oscar Lind pystyi ohittamaan Nikon, mutta Niko ajoi maaliin hienosti kuudentena ajalla 1.17.46.

Tämä on Nikon paras sijoitus kansainvälisissä kilpailuissa juniorisarjatkin huomioiden, ja vielä miesten elitessä, joten tästä on hyvä jatkaa kautta kohti EM-kisoja. Nyt ropisi mukavasti myös niitä kauan kaivattuja UCI-pisteitä, joilla voi parannella lähtökarsinan paikkaakin. Tässä kisassa taakse jäi nippu kovia kuskeja, jotka ovat aiempina vuosina voittaneet Nikon selkeästi.
Kilpailun voittoon polki Norjan Emil Hasund Eid ajalla 1.14.30. Matias Ahtosalo keskeytti. (KM)

Tulokset:

Miehet, elite: 1) Emil Hasund Eid Norja 1.14.30, 2) Mats Tubaas Glende Norja 1.14.36, 3) Ole Sigurd Rekdal Norja 1.16.23, 4) Matthias Wengelin Ruotsi 1.17.33, 5) Oscar Lind Ruotsi 1.17.39, 6) Niko Heikkilä Suomi 1.17.46, 7) Kristian Østergaard Andersen Tanska 1.18.21, 8) Viktor Lindkqvist Ruotsi 1.18.34.

_________________

Aiemmat kisat:

Niko XCC-kisan kahdeksas

Oslo 30.4.2022

Oslon maastopyöräilyviikonloppu jatkui vappuaattona XCC-kisalla. Lyhytkestoinen XCC ajetaan yhteislähtönä tavallista XCO-rataa lyhyemmällä reitillä, jolloin kisasta tulee nopeavauhtinen ja sähäkkä mies miestä vastaan kilpailu tiukkoine kurveineen ja ohituksineen.

Miesten eliten kisassa Niko Heikkilä kamppaili koko matkan ajan sijoista 7 - 10. Vielä minuutti ennen kisan loppua Niko oli seitsemäntenä, mutta joutui lopussa antamaan yhden sijan verran periksi polkien siis kahdeksanneksi ajalla 26.31. Kisan voittoon ajoi eiliseen tapaan Norjan Ole Sigurd Rekdal ajalla 25.15. Matias Ahtosalo polki 15. sijalle ajalla 30.52.

Niko 11. Oslon avauspäivän kisassa

Oslo 29.4.2022

Oslossa aloitettiin perjantaina kolmipäiväinen maastopyöräilytapahtuma Kalas Rye Terrengsykkelfestival 2022. Ensimmäisenä päivänä oli ohjelmassa lyhytkestoinen sprintti-XCO kisa (Kort Rundbaneritt XCO).

Miesten eliten pikamatkan tiukassa sekuntikisassa Niko Heikkilä oli lyhyen matkan aikana sijoilla 9 - 13 ja maalissa 11. ajalla 10.54. Pari sijaa ylemmäksi olisi päässyt kaksi sekuntia lujempaa ajamalla. Kilpailun voitti Norjan Ole Sigurd Rekdal ajalla 10.16. Ajajia oli Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Toinen suomalaisajaja Matias Ahtosalo sijoittui sijalle 18 ajalla 12.19.