Borlänge Tour XCO

Niko Heikkilä maastokilpailun toinen Ruotsissa!

(Kuva: Severi Manninen)

Borlänge 17.6.2023

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä onnistui jälleen mainiosti Ruotsin Borlängessa ajetussa UCI:n 2. kategorian 42 km:n maastoajossa. Hän sijoittui miesten eliten kilpailussa lauantaina hienosti toiseksi ajalla 1.36.56 saavuttaen jälleen tärkeät 20 UCI-pistettä lisää. Niko saavutti näissä kahdessa viikon sisään Ruotsissa ajetuissa UCI:n 2. kategorian kilpailuissa mukavat 40 pistettä. Ennen tätä kilpailua Nikon sijoitus eliten maailman rankingissa oli 169 (viime vuonna 140). U23-sarjan ajajien joukossa sijoitus on huomattavasti parempi.

Kuuden kierroksen ensimmäisellä kierroksella neljän ajajan ryhmä erottautui pääjoukosta. Ruotsin Wengelin, Lindh, Lind ja Suomen Niko Heikkilä pitivät sen verran hyvää vauhtia, että muut putosivat kyydistä. Seuraavat neljä kierrosta ajajat ajoivat yhdessä, jolloin ratkaisut jäivät viimeiselle kierrokselle. Loppuvaiheissa Ruotsin viime vuoden mestaruuskilpailujen hopeamitalisti Matthias Wengelin oli vahvin voittaen Nikon lopulta viiden sekunnin erolla. Kaksi muuta kärkiryhmän ajajaa jäivät selvästi Nikon taakse. Wengelin siirtyi etappikilpailun johtoon ja Niko toiselle sijalle. (KM)

M 6 x 7 km = 42 km (XCO):