Ari Kurvinen alamäkiajon SM-kisan viides Kuusamossa

Kuusamo 29.7.2023

Ounaksen Pyörä-Poikien Ari Kurvinen sijoittui hienosti viidenneksi alamäkiajon (DH) eliten Suomen mestaruuskilpailuissa Kuusamon Rukalla. Arin aika oli 1.07.59. Tiukassa kilpailussa hän hävisi voittajalle Tarmo Ryynäselle 4,20 sekuntia ja jäi vain 0,26 sekuntia pronssista. Viime vuosina mtb-enduroa ajanut Ari ajoi viimeksi DH-kilpailun vuonna 2014 OP-P:n Ounasvaaralla järjestämissä Suomen mestaruuskilpailuissa.

Ikänsä puolesta Ari olisi voinut ajaa myös M35-sarjassa, jonka hän olisi voittanut, mutta hän halusi mieluummin testata vauhtiaan elitessä.

"En ole vuoteen ajanut kilpailuja ja päätin vasta viikko sitten osallistua tähän SM-kisaan. Päivä oli sateinen ja rata mutainen ja arvaamaton, mutta hyvin meni ajo. Yllätys oli, että pääsin noin lähelle SM-mitalia", Ari kertoi. (KM)