Niko ajoi toiseksi Falunin XCO-kisassa ja nappasi 20 UCI-pistettä!

(Kuva: Kalevi Mikkonen)

Falun 11.6.2023

OP-P:n Niko Heikkilä osallistui viikonloppuna Falunissa järjestettyihin maastopyöräilykilpailuihin. Hänelle on tärkeää saada UCI-pisteitä kesän tärkeimpiä arvokilpailuja ajatellen. Nyt oli sunnuntaina tarjolla perinteinen Lugnet XCO Falunissa, jonka kilpailumaasto vastasi vaativia kansainvälisiä kriteerejä. Pysyvästi sijoitettu reitti oli 4 km pitkä ja sisälsi vertikaalista nousua 90 metriä ja nousuosuutta yhteensä 175 metriä sekä teknisiä osuuksia.

Niko ajoi hienosti podiumille sijoittuen eliten kuuden kierroksen ja 24 km:n kilpailussa kakkossijalle saaden tuikitärkeät 20 UCI-pistettä tästä UCI:n 2-kategorian kilpailusta. Mukana oli kaikki Ruotsin parhaat maastoajajat ja lisäksi yksi norjalainen. Norjan Sondre Rokke ajoi kisan voittoon ajalla 1.18.15 ja Niko siis kakkoseksi ajalla 1.19.16 päihittäen kaikki 31 ruotsalaisajajaa. Niko ajoi tiukan kisan Ruotsin Emil Lindgrenin kanssa kakkossijasta, mutta voitti hänet lopulta 11 sekunnin erolla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun yksikään ruotsalaisajaja ei ollut Nikon edellä, joten alkukauden sairastelujen jälkeen Niko on päässyt todella hyvään ajovireeseen.

Lauantaina Niko ajoi Falunissa myös eliminator (XCE)-kilpailun, jossa hän ei päässyt finaaliin asti, mutta sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi. UCI-pisteitä hän ei tässä kilpailussa saanut. (KM)