Niko Heikkilä ja Anni Tapio jälleen voittoihin Kokkolassa

(Kuva: Tarja Kivirinta)

(Kuvat: Kalle Tapio)

Kokkola 9.7.2023

Kokkolan Köykärin MTB-Weekend jatkui sunnuntaina maastoajon Lybäck XCO-ajoilla. Pitkän radan pituus oli 4,7 km. Radan alkuosa kiersi stadionalueen läheisyydessä. Loppuosa radasta kiersi alueen täyttömäen ympäristössä ja kävi mäen huipulla pariin otteeseen. Rata sisälsi kallioita, kivikkoa, latupohjaa sekä raastavia nousuja. Rata oli paikoin tekninen.

Miesten elite ajoi kuusi kierrosta. OP-P:n Niko Heikkilä otti ohjat heti käsiinsä ja varmisti tärkeän voiton 28,2 km:n matkalla ajalla 1.21.00. Toiseksi polki Mikhail Utkin ajalla 1.24.12. Voitto oli Nikolle erityisen tärkeä siksi, että tämä kilpailu kuului UCI:n 2-kategoriaan ja tarjolla oli mukavat 30 UCI-pistettä. UCI-pisteitä saa vain yhden vuoden ajalta kerrallaan takautuvasti, joten viime vuoden pisteitä tippuu sitä mukaa kun kesä etenee pois pistepussista. On hienoa, että GIF onnistui saamaan Suomeen myös UCI:n 2. kategorian kilpailun Suomen mestaruuskilpailujen lisäksi.

UCI-pisteitä oli jaossa myös naisten sarjan 18,8 km:n matkalla. Voittoon polki Sini Alusniemi ajalla 1.03.22. OP-P:n Riikka Tikkala sijoittui kolmanneksi ajalla 1.18.49.

NU19-sarjan 14,1 km:n matkalla OP-P:n Anni Tapio ajoi jälleen voittoon ajalla 56.04. Vielä junioriajaja Anni Tapio on tällä hetkellä naisten eliten maailman rankingissa sijalla 259. Junioriluokassa luonnollisesti hän on huomattavasti paremmalla sijoituksella.

M40-sarjan 18,8 km:n matkalla OP-P:n Arto Tikkala sijoittui kolmanneksi ajalla 1.12.37. NU17-sarjan 14,1 km:n matkalla OP-P:n Joel Tapio sijoittui kuudenneksi ajalla 49.32 ja MU15-sarjan 9,4 km:n matkalla OP-P:n Lauri Tapio sijoittui niinikään kuudenneksi ajalla 44.23,3. (KM)