Niko Heikkilä vauhdissa Ounasvaaran XCC-kisassa!

Kuvat: Hannu Heikkilä

Kuva: Kalle Tapio

Rovaniemi 18.5.2023

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä testasi kuntoaan OP-P:n Kesäkonttisten yhteydessä ajetussa Ounasvaaran XCC-kilpailussa.

Hän kävi viikon reissun Norjassa ja Itävallassa tarkoituksenaan osallistua XCO:n UCI-kilpailuihin, mutta matkalla tullut kuumesairaus pilasi osallistumisen kaikkiin kilpailuihin, joten arvokisojen lähtöpaikkaa ajatellen tärkeitä UCI-pisteitä jäi saamatta. Osaa viime kesän pisteistä ei enää lasketa mukaan.

Nikon tarkoitus on kuitenkin yrittää paikata tilannetta kesän aikana paitsi SM-kisoilla myös Euroopan UCI-kilpailuissa. Hänen osallistumisensa muun muassa XCC:n Euroopan mestaruuskilpailuihin on vaakalaudalla, vaikka viime kesän kilpailussa hän saavuttikin hienon 8. sijan. Kilpailuun otetaan mukaan vain 40 ajajaa ja Niko on putoamassa näiden joukosta, jos ei tule lisää pisteitä tämän kesän aikana.

Päivän 7 kierroksen kisassa Niko Heikkilä ajoi ensimmäisen kierroksen tyytyen muiden vauhtiin, mutta sen jälkeen hän lisäsi reippaasti vauhtia ja ajoi testimielessä niin lujaa kuin jaloista lähti Ounasvaaran ns. Hiihtomaan maastoon tehdyllä varsin vaativalla reitillä. Hänen voittoaikansa 6,7 km:n matkalla oli 17.18,2. Kilpailun toiseksi polki OP-P:n Juuso Hartikainen ajalla 19.17,1 ja kolmanneksi Jyväskylän Pyöräilyseuran Simo Terävä ajalla 19.31,1.

Naisten vastaavassa kilpailussa voittoon polki ProMTB:n Anni Teronen ajalla 22.01,0. OP-P:n Anni Tapio ajoi toiseksi vajaat 21 sekuntia hävinneenäja OP-P:n Kati Mansikkasalo-Jurvelin kolmanneksi vajaan minuutin voittajasta.
Kilpailussa oli mukana Suomen Pyöräilyn maastopyöräilyleirillä olevia ajajia. (KM)