Anni Tapio polki MTB-kisan voittoon Virossa!

(Kuvat: Severi Manninen)

Tallinna 23.4.2023

Ounaksen Pyörä-Poikien Anni Tapio ajoi hienosti voittoon Tallinnan Keila XCO-kilpailun U19-sarjassa sunnuntaina. Annin voittoaika kolmen kierroksen kilpailussa oli 47.17. Hän otti kärkipaikan jo ensimmäisellä kierroksella ja kasvatti eroa seuraavaan jo 19 sekuntia. Tämän jälkeen hän saattoi seuraavien kierroksien aikana tarkkailla tilannetta ja pitää johtonsa hyvällä ajolla. Toiseksi kilpailussa polkenut Viron Karolin Surva hävisi Annille 17 sekuntia.

Lapissa ei vielä voi metsäreiteillä ajella maastopyörällä, mutta viikko Otepään maastopyöräilyleirillä lähes kesäisissä oloissa siivitti Anni Tapion huikeaan iskuun:

-Jalka tuntui hyvältä ja pyörään oli parempi tuntuma kuin edeltävässä kisassa viikko sitten. Rata oli mieluinen ja pääsin hyödyntämään vahvuuksiani. Tarkoitus oli lähteä startista lujaa ja tiputtaa muut kovalla alkuvauhdilla ja tänään se toimi.

OP-P:n toinen ajaja Seliina Manninen sijoittui naisten eliten ajossa kuudenneksi.  Kilpailun alussa Seliina kärsi vatsakrampeista ja vauhti ei alussa tuntunut riittävän. Kolmannella kierroksella vauhtia alkoi paremmin löytymään, mutta kilpailu katkesi  viidennen kierroksen päätteeksi ylivoimaisen voittajan Viron Merili Sirvelin ajettua koko muun porukan kierroksella kiinni. Tässä vaiheessa Seliina ajoi jo koko kisan neljänneksi kovinta vauhtia. Sirvelin voittoaika oli 1.19.55. Seliinan ajo oli kuitenkin alun vaikeuksista huolimatta huomattavasti parempaa kuin viikkoa aikaisemmin.

Viikon leiri Virossa ja kaksi kovaa kisaa sen molemmin puolin tuntui olevan molempien OP-P:n kuskien mieleen. (KM)

U19 (3 kierrosta):

1) Anni Tapio OP-P/Suomi 47.17, 2) Karolin Surva Viro 47.34, 3) Mia Carla Tegelman  Viro 48.58, 4) Ella Koivula TLR/Suomi - 1 kierrosta.

Naiset elite (6 kierrosta):

1) Merili Sirvel Viro 1.19.55, 2) Maris Kaarjärv Viro -1 kierrosta, 3) Annabrit Prants Viro  - 1 kierrosta...6) Seliina Manninen OP-P/Suomi - 1 kierrosta.