Lyhyen radan (XCC) Suomen mestaruuskilpailut 22.7.2023 Valkeakoskella

Niko Heikkilä polki hopeaa, Juuso Hartikainen ja Anni Tapio myös mitalisijoilla

(Kuvat: Kalle Tapio)

Valkeakoski 22.7.2023

Valkeakosken Korkeakankaan urheilukeskuksen maisemissa ajettiin lauantaina maastopyöräilyn lyhyen radan (XCC) Suomen mestaruuskilpailut. XCC-radan pituus oli 1 km ja se oli teknisesti helppo. Rata kulki polulla laskettelurinteessä, kuntopolulla ja hiekkakentällä. Korkeuseroa reitillä oli n. 15 metriä.

Miesten eliten 10 kierroksen (10 km) kilpailussa viiden miehen joukko ajoi ryppäänä sijoitusten vaihtuessa joka kierroksella. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä oli kärjessä takanaan vaanimassa Antti-Jussi Juntunen. Muut kilpailijat olivat jo jääneet kahdeksan sekuntia. Loppukirivaiheessa Juntunen oli vahvempi voittaen Nikon 0,9 sekunnilla. Juntusen voittoaika oli 21.36,1. Kolmanneksi ajoi viimeisen kierroksen kirillä André Haga jääden lopulta vain pari sekuntia hieman toisiaan kyttäilevästä kärkikaksikosta.

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajien mitalivauhtia nähtiin myös miesten U23-sarjan 10 kilometrin kisassa, jossa Juuso Hartikainen ajoi komeasti kolmanneksi ajalla 24.45,8. Tämä oli hänen ensimmäinen SM-mitalinsa. Voittoon polki Hyvinkään Santeri Häkkinen ajalla 22.57,1.

Naisten U19-sarjan 7 km:n ajossa OP-P:n Anni Tapio sijoittui myös kolmanneksi ajalla 20.25,2. Voittoon polki parin viime kierroksen kovalla kirillä Stella Orvola ajalla 18.56,9. Poikien U17-sarjassa Joel Tapio ajoi myös mainiosti sijoittuen viidenneksi. MU15-sarjassa Lauri Tapio oli 15. (KM)

M-elite 10 x 1 km:

1 Juntunen Antti-Jussi Akilles Green Team 21:36.1 -
2 Heikkilä Niko OP-P 21:37.0 +0:00.9
3 Haga Andre GIF 21:38.8 +0:02.7
4 Rantanen Aksel GIF 21:44.6 +0:08.5
5 Lehtinen Sakari HyPy 21:45.3 +0:09.2

MU23 10 x 1 km:

1 Häkkinen Santeri HyPy 22:57.1 -