Kolmen vuoden sopimus

Sodankylän kilpapyöräilyt Luostolle

 

Ounaksen Pyörä-Pojat keskittää Sodankylän alueella järjestettävät pyöräilykilpailut Luoston alueelle. Vuodet 2009-2011 kattava yhteistyösopimus sisältää keväisen maantiepyöräilyviikonlopun sekä syksyyn sijoittuvan maastopyöräilyviikonlopun. Luostolle on pitkäjänteisesti rakennettu hienoja reittejä, jotka soveltuvat erinomaisesti kesäiseen pyöräilyyn. Reitit pohjautuvat tuttuihin hiihtoreitteihin, mutta uusia polkujakin toki löytyy vaativammille.

 

OPP on useana vuonna ollut Luostolla järjestämässä tapahtumia, mutta nyt Sodankylä-cupin 11 vuotta jatkuvalle kyläkierrosajolle haluttiin vaihtelua. Sodankylä-cup ajetaan kaudella 2009 toukokuun 23.-24. päivinä kahden ajon yhteiskilpailuna. Maastokilpailut ovat erilliset kilpailut, joissa lauantaina ajetaan lyhyt matka ja sunnuntaina kierretään tunturia.

 

OPP:n edustajan Markku Väyrysen mukaan ”Luosto on tosi pidetty paikka täällä aikaisemmin vierailleiden ajajien keskuudessa. Tänne voi aina tulla hyvillä mielin. Olo on tosi kodikas!” Tällaisten kommenttien jälkeen on suorastaan pakko rakentaa paikasta koko maan pyöräilyväen tuntema keskus. Kun kisat järjestetään vielä varsinaisen tunturisesongin ulkopuolella, ei liikennejärjestelyissäkään ole kohtuuttomia järjestelyitä. (Teksti: Pertti Nissinen)

Juha-Pekka Tuominen Luostolta ja Markku Väyrynen OPP:sta pyrkivät osaltaan lisäämään Luoston alueen tunnettuutta pyöräilijöiden keskuudessa. (Kuva: Iiro Väyrynen)