Antti Kulmala voitti pyöräilyn Barents-cupin

 

OPP:n ajajille hyviä sijoituksia cup-kilpailuissa

 

ROVANIEMI

Kalevi Mikkonen

 

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat saavuttivat useita hyviä sijoituksia pyöräilykauden cup-kilpailuissa, joiden tulokset saatiin viimeistenkin osakilpailujen osalta valmiiksi. OPP:n ajajista parhaiten menestyi miesten elite/U23-sarjassa ajanut Antti Kulmala, joka voitti Barentsin alueella ajetun maantiepyöräilyn Barents-cupin miesten elite-sarjan pistekilpailun.

Sodankyläläinen 21-vuotias Kulmala kokosi kuusiosaisessa Barents-cupissa kaikkiaan 33 pistettä, jotka riittivät ykkössijaan ennen Norjan Ole Henrik Sombyta, joka sai kasaan 27 pistettä. Barents-cupissa ajettiin kaksi osakilpailua OPP:n järjestäminä Luostolla, kaksi Venäjän Apatitissä ja kaksi Norjan Tanassa.

 

Myös OPP:n Sofia Manninen oli jaetulla ykkössijalla N16-sarjan pistekilpailussa 20 pisteellä. Palkinnoille pääsivät lisäksi cupissa N14-sarjassa ajanut Iina Väyrynen, joka sijoittui toiseksi, ja M16-sarjan Iiro Väyrynen, joka myös oli toinen sekä M40-sarjan Markku Väyrynen, joka sijoittui sarjansa kolmanneksi. Eemeli Välimaa sijoittui M18-sarjassa neljänneksi.

Ensimmäisen kerran järjestetty Barents-cup oli varsin onnistunut tapahtumasarja, sillä se keräsi kaikkiaan yhteensä 193 osallistujaa.

 

Kansallisissa cupeissa menestystä

 

Kotimaan kansalliset eri pyöräilylajien cup-kilpailut on saatu myös päätökseen. Maastopyöräilyn XCO-cupin M40-sarjassa OPP:n Pekka Välimaa sijoittui kolmanneksi ja Hannu Jänkälä neljänneksi samoin kuin Kalevi Mikkonen M50-sarjassa.

 

Nuorten Kultainen Kampi-cupissa maastoajon XCO-cupissa M10-sarjassa Suomen mestaruuden ja kaikki ajamansa maastokilpailut voittanut OPP:n Simeon Manninen sijoittui hopealle ja Turo Torvinen kolmanneksi. Manninen ei voittanut cup-kilpailua, koska hän ei osallistunut läheskään kaikkiin osakilpailuihin. N12-sarjassa Neea Huikuri oli pronssilla.

Kultaisen Kammen maantiepisteissä M10-sarjan Eemil Lehtoranta sijoittui kolmanneksi samoin kuin N10-sarjassa ajanut 8-vuotias Lumimaaria Ojala.

 

Pohjois-Suomen alueella järjestetty perinteinen Pohjois-Suomen cup, jossa oli mukana kaikkiaan kuusi osakilpailua, on niinikään ajettu päätökseen. Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat saavuttivat kaikkiaan seitsemän sarjavoittoa. Sarjojensa pistekilpailun voittajia olivat Lumimaaria Ojala N8-sarjassa, Aabel Lehtoranta M8-sarjassa, Neea Huikuri N12-sarjassa, Sofia Manninen N16-sarjassa, Eemeli Välimaa M18-sarjassa, Tuomo Pelttari M60-sarjassa ja Antero Hietala M70-sarjassa.

 

Kakkossijoja ajoivat Aaro Väyrynen M8-sarjassa, Sirja Perttamo N10-sarjassa, Turo Torvinen M10-sarjassa, Severi Huhtala M14-sarjassa, Iiro Väyrynen M16-sarjassa, Mira Lehtoranta naisten sarjassa, Taisto Tuomivaara M60-sarjassa ja Oiva Lukkari M70-sarjassa. Kolmossijoja OPP:n ajajista saavuttivat Metsämaria Ojala (M8), Joona Lahtela (M8), Iina Väyrynen (N14), Taneli Tepsa (M14), Arno Hämäläinen (M16) ja Markku Väyrynen (M45).

 

 

Aloitussivulle