OPP:n leiri Pyhällä 10.-12.6.2011:


PYHÄN VALLOITUS -MAASTOPYÖRÄLEIRI

 



Ounaksen Pyörä-Poikien juniorityön kesähuipennus oli tänä vuonna Pyhän Valloitus -maastopyöräleiri. Leiri järjestettiin kesäkuun toisena viikonloppuna pian koulujen loppumisen jälkeen. Leirikeskus oli Soutajalla, Pyhäjärven rannalla Pyhän Karhun, Torvisen ja Lahtelan huviloissa.


Pyhän Valloitukseen osallistui 22 junioria (Iida mukaan lukien) ja vanhempia mukana oli 15. Mukana oli perheitä Rovaniemeltä, Kemijärveltä ja Sodankylästä. Leirin päällikkönä toimi Matti Torvinen ja varapäällikkönä Mira Lehtoranta.


Leirin ideana oli että jokaisen mukanaolijan tulee tunnistaa taitonsa. Tämän jälkeen voitiin yhdessä miettiä mitä taitoja tuli kehittää. Laadukas ja intensiivinen, maastossa tapahtuva harjoittelu oli pääasia. Mukana oli myös siirrettävä taitorata.


Kolmeen tasoryhmään


OPP:n Pyhän Valloittajat jaettiin kolmeen erilaisen taitotason ryhmään. Vaativimman ryhmän muodostivat Härmän Häjyt. Heitä johtivat seuran puheenjohtaja Markku Väyrynen ja Pekka Välimaa.


Toiseksi vaativimman ryhmän, Noitatunturin Noitien vetureiksi oli valittu Olli Lehtoranta ja Lasse Lahtela. Tämä ryhmä oli iso ja mukaan lisättiin tukku apuvalmentajia. Mukana olivat A-P Teppo ja Ama Martikainen.


Kolmannen ryhmän muodostivat 6-7 -vuotiaat naperot. Maahiset ja menninkäiset ryhmää vetivät Matti Torvinen ja Kaisa Ojala. Apuohjaajana toimi Pasi Riekkola.


Taidot puntariin Karhunjuomalammella


Ensimmäisen päivän, perjantain iltapäivän aikana saatiin selvitettyä kunkin ryhmän taitotaso. Häjyt hiillosti taitojaan Noitatunturin kaava-alueen poluilla, kivikoissa ja kuruissa. Noidat sukelsivat ylös ja alas Isonkurun ja vanhan tuolihissin välisessä kumpumaastossa. Pikkuiset viipelsivät Soutajan kotipoluilla. Perjantaina illalla ohjelma oli rukattava uusiksi. Hurjat salamat löivät eri puolilla Pyhä-Luoston tunturialuetta. Odotettiin mitä tuleman pitää. Lyökö ukkosmyrsky ryskeen päälle. Ei lyönyt.


Leirin päällikkö otti joukon pohkeisiin ja suunta otettiin erämaan halki Karhunjuomalammelle. Nyt oli menoa ja meininkiä. Rapa lensi ja hiki lirui otsaa alas. Sääskiä inisi miljoonien parvissa kun nousimme ylös ikipolkua.


Joillekin nousu ikipolkua oli kovan työn tulos. Häjyjen vetojengi istui pitkän tovin Karhunjuomalammen majassa ja odotti muita. Eräät hurjat olivat nousseet ylös kahden kosketuksen periaatteella. Useimmat astuivat satoja kertoja sammaleen päälle.


Lauantaina painettiin maratonlenkki Luostolle


Lauantai oli leirin maratonpäivä. Nyt oli edessä pitkää ajoa. Koparasta noustiin Lampivaaraan ja Kuukkelille. Sitten takaisin Koparaan ja syömään Luostolle. Oli levon hetki ja lihakeitto loppui padasta.


Iltapäivän kahden tunnin lenkki ajettiin Luoston ympärillä. Häjyt veti voimalla Luoston ympäri Torvisen majan kautta. Noidat viiletti Luostolla muuten vain lystinpidossa. Maahiset ja menninkäiset kiersivät lampea ja ajoivat polkuautolla.


Lauantain kruunasi kaksi asiaa. Ensin mentiin kahdeksi tunniksi kylpylään. Illalla syötiin Miran paistamia pannareita navat rummulle. Sinä yönä nukuttiin aikaisin tai ainakin mentiin aikaisin vuoteeseen. Kovan päivän ilta sanoivat Häjytkin.


Pyhän Valloitus sunnuntaina


Pyhän Valloitus leirikisa ajettiin ja taituroitiin sunnuntaina. Kisan ylituomarina hääri Marko Manninen. Aamun aluksi ajettiin pienten junnujen kahden kierroksen kisa Sinisten talojen metsässä. Tulos oli hyvä. Kaikille saatiin tarkka-aika ja jono pystyyn.


Junnujen varsinainen hikilenkki ajettiin PYHÄ XCO:n reitillä. Aluksi ylös rynkyttävää kivikkoa savitielle ja sitä hurjaa viilettäen alas Poroaidalle. Noidat ajoivat kierroksen ja Häjyt kaksi kierrosta. Uusia nimiä rynnisti maailmankartalle, hyvä OPP.


Pyhän kauppakeskuksen väki hieraisi silmiään kun OPP:n keltavihreät asut kansoittivat alueen. Kauppakeskuksen pihaan rakennettiin vaativa taitorata, joka mittasi tasapuolisesti jokaisen osaamisen. Jokainen mukana ollut vanhempi osallistui tuomarointiin. Tämä oli hyvä pr-valinta ja katsojia riitti.


Pyhän Valloitus päättyi juhlalliseen palkintojen jakoon Torvisen Grillimajalla. Jokainen mukana ollut sai ikimuistoisen pytyn käteensä. Hymyä pyllyyn ja jokainen aikoi tulla ensi vuonna uudestaan.


Kiitos Junnut ja Vanhemmat. Tämä Valloitus oli mahtava kokemus.

Matti Torvinen

leiripäällikkö
 

Aloitussivulle