Ari Kurvinen maailmancupin pisteillä Italian Punta Alassa 19.5.2013

Ari harjoittelee erikoiskokeella. (Kuva: Samuli Louko)

OPP:n Ari Kurvinen ajoi sunnuntaina 19.5. enduron World Series -maailmancupin ensimmäisen osakilpailun Italian Punta Alassa. Ari sijoittui parhaana suomalaisena miesten sarjassa 90. sijalle (kaikkien ajajien joukossa 96.) saaden näin 55 maailmancupin pistettä. Lauantaina ajettiin ensin yleisöprologi keskiaikaisen kaupungin ahtaalla ja rappusia sisältävällä katuradalla, johon oli sijoitettu keinotekoisia puupölkyistä tehtyjä kaarteita vauhdin ylläpitämiseksi. Ari valitteli, että toiseksi viimeisessä mutkassa oli lähtenyt vähän perä alta ja syönyt vauhdit loppusuoralle. Myös juuri Arin vuoron aikana alkanut vesisade teki radan liukkaaksi. Muuten prologi meni runsaslukuisen yleisön seassa hyvin ja Ari polki hienosti sijalle 45.

Sunnuntain varsinaisessa kisassa yksi erikoiskoe peruutettiin, mutta vaikeutta reiteillä riitti silti enemmän kuin laki sallii. Sunnuntain kauniin ilman ansiosta perjantain vesisateiden jäljiltä mutaisiksi menneet reitit olivat suurimmaksi osaksi kuitenkin kuivia ja pölyisiä. Endurolle tyypilliseen tapaan reiteiltä löytyi kiviränniä, tavallista kivikkoa, juurakkoa, jyrkkää laskua ja ahtaita polkuja. Koska Arin lähtönumero oli ammattilaistallien ajajien jälkeen  vasta numerolla 186, hän joutui kärsimään aika paljon huonosta lähtönumerostaan.  Edellisten ajajien tekemät urat olivat paikoitellen syviä, ja koska ajajia laitettiin matkaan 20 sekunnin välein, Ari ei kapeilla ränneillä heti päässyt hitaampien ajajien ohi. Tämä maksoi paljon sekunteja. Myös siirtymätaipaleilla joutui lämpimällä ilmalla tekemään töitä tavallista enemmän ja polkemaan pitkiäkin ylämäkiä, joten kisan kokonaispituudeksi tuli lähes 60 km.

Kilpailun voittoon polki Ranskan Fabien Barel yhteisajalla 20.38,1, toiseksi Ranskan Jerome Clementz ajalla 20.50,6 ja kolmanneksi Australian Jared Graves ajalla 20.53,1. Kärkiviisikon jälkeen eroja syntyi yllättävän paljon  ja huippunimistä mm. yksi ennakkosuosikeista  Etelä-Afrikan DH-maailmanmestari Greg Minnaar sijoittui vasta 33. sijalle lähes kaksi minuuttia kärjelle hävinneenä. Ranskan kärkinimi Nico Lau ajoi ulos ensimmäisellä erikoiskokeella ja jäi lopputuloksissa kauas Arin taakse. Krampeista kärsinyt Ari ajoi kohtalaisen hyvin saaden ajan 24.42,8 ja sillä ajalla irtosi miesten sarjan 90. sija huippuammattilaisten joukossa ja 55 maailmancupin pistettä. Toiseksi paras suomalainen Juuso Pihlaja ajoi sijalle 148. ajalla 26.35,5. Lopputuloksiin pääsi kaikkiaan 380 ajajaa.

Tulokset

Tässä vähän kisajärjestäjien lehdistöpalvelun näytettä kisareitistä!

Enduro World Series Round One: Punta Ala 19.5.2013

Ari Kurvinen sijoittui miesten sarjan 90. sijalle saaden 55 maailmancupin pistettä.