Ounaksen Pyörä-Poikien 50-vuotisjuhlavuosi 2008

Neea Huikuri, Iina Väyrynen (kaikkiaan 5 ISM-kultaa, joista yksi joukkueessa) ja Sari Tanninen olivat kauden kestomenestyjiä. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Valtteri Peteri nappasi M14-sarjassa ISM-pronssin Helsingin Velodromilla. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Siiri Huhtala ajoi Vantaalla joukkuekultaa. (Kuva: Markku Väyrynen)

Eemeli Välimaa ajoi koko kauden hyviä kilpailuja. SM-maastoajoista tuli hopeaa ja pronssia. (Kuva: Pekka Välimaa)

Ounaksen Pyörä-Poikien vuosi 2008 oli monella tapaa mieleen painuva. Ensinnäkin seura täytti 9.11. tasan 50 vuotta ja myös kilpailukauden menestys oli juhlavuoden arvoinen. OPP:n ajajat saavuttivat upeasti peräti 19 SM- ja ISM-mitalia, joista mestaruuksia kuusi.

Kauden menestyjänä palkittiin tietysti huikeat viisi ISM-kultaa polkenut N10-sarjan Iina Väyrynen. Iina voitti henkilökohtaisen mestaruuden tempoajossa, maantieajossa, maastoajossa ja 2 km:n aika-ajossa. Viimemainitussa ajossa hän polki epävirallisen sarjan Suomen ennätyksen 3.24,14. Lisäksi Iina voitti joukkuekilpailukultaa yhdessä Neea Huikurin ja Siiri Huhtalan kanssa ja myös hopeaa 1 km:n aika-ajossa.

Kauden yllättäjänä palkittiin ansaitusta M40-sarjan Heikki Haaparanta, joka kotikisoissa taisteli hienosti loppumatkan rengasrikosta huolimatta maastoajon (XCO) SM-kultaa. Lisäksi Heikki polki maastoajon maratonmatkalla (XCM) vielä SM-hopeaa. Heikki teki myös hienon työn hyvin onnistuneiden SM-maastoajojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Muitakin ISM- ja SM-mitaleita tuli runsaasti. Heidi Kyyrönen yllätti iloisesti Ounasvaaran SM-maastoissa polkemalla SM-pronssia. Heidin naisten sarjan mitali oli ensimmäinen sitten Teija Alaviirin menestysvuosien. SM-kisojen yksi vakiomenestyjä on myös Eemeli Välimaa, joka tällä kertaa polki kotikisoissa maastoajon SM-pronssia ja cyclocrossin SM-kisoissa hopeaa. Lisäksi Eemelille tuli pistesijoja eräajosta (4.), maantieajosta (6.), 1 km:n aika-ajosta (6.) ja 2 km:n aika-ajosta (5.). M40-sarjassa Hannu Jänkälän kova satsaus kotikisoihin tuotti hienon tuloksen. Hannu polki uransa ensimmäisen SM-mitalin pronssillaan. Lisäksi Hannukin teki ison työn SM-maastokisojen valmisteluissa.

ISM-mitaleita napsivat Iinan lisäksi N10-sarjan Neea Huikuri, joka ajoi radalla hopeaa (2 km:n aika-ajo) ja kaksi pronssia (1 km:n aika-ajo, maastoajo) ja N12-sarjan Sari Tanninen, joka polki yhden hopean (2 km:n aika-ajo) ja kaksi pronssia (tempoajo ja 500 metrin aika-ajo). Valtteri Peteri sijoittui M14-sarjan 2 km:n aika-ajossa pronssille.  Lisäksi Neea ajoi tempoajossa (5.) ja maantieajossa (6.) pistesijalle ja Sari maastoajossa (4.) myös pistesijalle.

Muita ISM-kisojen pisteille sijoittuneita olivat: M10-sarjan maastoajossa Simeon Manninen (4.) ja Jarmo Tanninen (5.), M12-sarjan maastoajossa Taneli Tepsa (6.), N14-sarjan maastoajossa Roosa Ylitolva (4.), M14-sarjan 500 metrillä Valtteri Peteri (4.) ja M50-sarjan maastoajossa Anssi Junni (5.), sekä Markku Väyrynen (M40 eräajo 4.), Matti Peteri (M50 500 m 6. ja 2 km:n aika-ajo 5.), Tuomo Pelttari (M55 maantieajo 5., tempoajo 6.) ja Pekka Välimaa (M30 3 km:n aika-ajo 5.).

Ensimmäistä kertaa järjestetyissä Barentsin alueen mestaruuskilpailuissa oli mukana kolme OPP:n edustajaa (Antti Kulmala, Jari Marjeta ja Tuomo Pelttari) sekä vielä huoltajana Mikko Sandvik. parhaiten menestyi odotetusti Antti Kulmala, joka voitti Suomen joukkueessa joukkueajon mestaruuden ja sijoittui sekä prologissa että yhteispisteissä hienosti kolmanneksi. Tuomo Pelttari sijoittui yhteispisteissä yhdeksänneksi.

 

Suomen Pyöräily-Unionin valtakunnallisissa pistekilpailuissa OPP:n ajajat sijoittuivat seuraavasti:

 

Kultainen Kampi -maastocup:

M16 Eemeli Välimaa 2.

N10 Iina Väyrynen 2.

N10 Neea Huikuri 3.

N12 Sari Tanninen 4.

N14 Roosa Ylitolva

M10 Simeon Manninen 6.

M10 Jarmo Tanninen 7.

M12 Taneli Tepsa 7.

 

Ratapyöräilycup:

N12 Sari Tanninen 3.

M16 Eemeli Välimaa 5.

N10 Iina Väyrynen 6.

N10 Neea Huikuri 7.

 

Sigma maraton cup:

M40 Heikki Haaparanta 5.

 

Ounaksen Pyörä-Pojilla oli kolmanneksi eniten rekisteröityjä junioriajajia Suomessa. Seuralla oli kaikkiaan 46 lisenssiajajaa.

Vuoden aikana oli monta muutakin hienoa kilpailua ja tapahtumaa, joista 50-vuotiskakkukahvit ja kauden päättäjäiset 4.11. olivat mukava kohokohta. OPP:n 50-vuotisjuhlakisojen sarjan huipennus oli tietysti Ounasvaaralla järjestetyt maastopyöräilyn (XCO) Suomen mestaruuskilpailut. OPP julkaisi SM-kisoissa jaettavan ohjelmalehtisen. Lisäksi OPP järjesti lumileirin Lapin Urheiluopistolla 7.-9.3.  OPP osallistui Solvalla Kultainen Kampi -leirille isolla porukalla.

OPP:n johtokunta vuonna 2008: Markku Väyrynen (pj.), Martti Alaviiri (vpj.), Jarmo Alatarvas (siht.), Anne Kunnari (tal.hoit.), Jouko Kestilä, Matti Peteri, Hannu Jänkälä, Pertti Nissinen ja Tuomo Lilja.

Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n hallituksessa: Markku Väyrynen.

Vuoden menestyjä Iina Väyrynen ja vuoden yllättäjä Heikki Haaparanta. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

SM-mitalit: 6 kultaa - 5 hopeaa - 8 pronssia = 19 mitalia (Sijoitus SPU:n mitalitilastossa 9.)

PSM-mitalit: 53 kultaa - 37 hopeaa - 19 pronssia = 109 mitalia

Barentsin mestaruuskilpailut: 1 kulta - 0 hopeaa - 2 pronssia = 3 mitalia

Tuloksia ja tapahtumia:

http://www.pyoraily.fi/Uutiset/2008/lehti_01.pdf

Lumileiri 7.-9.3. 2008

OPP ja Prisma tekivät ajopaitamainossopimuksen

Kuvia Nivalan tempoajoista 17.5. 2008

Ounasjokiajo 8.6. 2008

Kuvia Vantaan ISM-ajoista ja Helsingin SM-rata-ajoista

Barentsin alueen mestaruuskilpailut Pohjois-Norjassa 25.-27.7. 2008     Kisaraportti

Sari Tannisen juttu Solvallan leiriltä

Pohjois-Suomen cupin pisteet 2008

OPP ja Luosto solmivat kolmen vuoden sopimuksen vuosille 2009-2011

OPP:n kauden päättäjäiset ja 50-vuotiskakkukahvit Ounasvaaran majalla 4.11. 2008

OPP:n syyskokous 24.11. 2008

SPU:n ansiomerkin saajat Markku Posio (vas.), Matti Kurki, Eero Juntura ja Kalevi Mikkonen sekä puheenjohtaja Markku Väyrynen. Myös Seppo Hedemäki, joka ei päässyt juhliin,  sai ansiomerkin. (Kuva: Pekka Välimaa)